Googles cijfers Q3: Display en Mobile in de lift

Google_MoneyGoogle maakte gisteren zijn cijfers voor het derde kwartaal bekend en stemde daarmee de aandeelhouders heel tevreden, na de bekendmaking steeg de waarde van Google-aandelen naar meer dan $40. Voor het derde kwartaal, bedragen de inkomsten $7,29 miljard wat een groei van 23% betekent tegenover dezelfde periode van vorig jaar en een groei van 7% tegenover Q2 van dit jaar. Nog een primeur: Google toonde niet alleen hun kwartaalcijfers maar ze toonden ook de cijfers van sommige van hun key businesses waaronder YouTube & mobile.

De CFO van Google Patrick Pichette maakte duidelijk dat Google nog nooit die cijfers getoond had en dat het in de toekomst hoogstwaarschijnlijk ook niet meer zal gebeuren. We moeten dus profiteren van deze eenmalige glimp van de huidige status van Google Mobile, Display Advertising en YouTube.

Dit zijn de cijfers die door de SVP Product Management Jonathan Rosenberg gisteren meegedeeld werden:

 • Google Sites Inkomsten: sites van Google genereerden inkomsten van $4,83 miljard of 67% van de totale inkomsten. Dit betekent een groei van 22% tegenover de cijfers van Q3 vorig jaar.
 • Google Network Inkomsten: de partner sites van Google brachtten in het derde kwartaal van dit jaar door AdSenseprogramma’s 2,20$ miljard op, of 30% van alle inkomsten. Dit betekent een stijging van 22% tegenover Q3 van vorig jaar

 • Display advertising: de jaarlijkse inkomsten van Display Advertising benaderen de $2,5 miljard en veel van die inkomsten zijn afkomstig van de$3,1 miljard kostende acquisitie van DoubleClick.
 • YouTube: Google onthulde geen specifieke cijfers van Youtube maar meldde wel dat het munt slaat uit 2 miljard views per week, wat 50% meer is dan vorig jaar. Volgens recente verslagen zou YouTube jaarlijks $1 miljard aan inkomsten genereren.

 • Mobile: De inkomsten van de mobile business van Google bedragen dit jaar $1 miljard. Dit impliceert dat wanneer mobile goed blijft draaien, dat het nog een miljardenbusiness is voor de zoekgigant. Het gaat hier dan wel eerder over de mobile ad business en minder over Android wat gratis gebruikt kan worden door bedrijven.

Google_Q3_Revenues

Google maakte de cijfers uiteraard niet zomaar bekend. Ze wilden duidelijk maken dat de inkomsten van search niet de enige inkomsten zijn van het bedrijf. Google heeft verschillende divisies nodig als ze hun online empirium verder willen uitbouwen. Hoewel Google de diensten search en AdWords op punt heeft staan, lijkt het ons dat Google nog niet het volledige potentieel bereikt heeft van zijn andere activiteiten. Google kan dus nog enorm veel groeien en dat zal ook nodig zijn nu AOL en Yahoo misschien ‘samen gaan werken’ en nu Bing samen met Facebook de ‘social search’-niche trachten in te nemen.

Nog enkele interessante cijfers:

 • Google telt momenteel wereldwijd 23.331 medewerkers tegenover 21.805 vorig jaar
 • Als Q4 succesvol wordt, zal Google dit jaar $30 miljard aan inkomsten verdiend hebben
 • Paid clicks (via advertenties op Google sites en sites van AdSense partners) stegen met 16% tegenover Q3 2009 en ongeveer 4% tegenover Q2 2010
 • De gemiddelde CPC (via advertenties op Google sites en sites van AdSense partners) stegen met ongeveer 3% tegenover Q3 2009 en met 2% tegenover Q2 2010
 • Traffic acquisition costs stegen tot $1,81 miljard in Q3 2010 tegenover $1,56 in Q3 2009.
 • Inkomsten van buiten de VS bedragen $3,77 miljard wat 52% is van de totale inkomsten van Q3 2010. Dit betekent een daling van 1% tegenover Q3 2009.

Leave A Comment
  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *