Google zal de Quality Score op een andere manier rapporteren

In een blogpost op de Adwords blog heeft Google bekendgemaakt dat het de manier waarop het de Quality Score naar klanten toe rapporteert, zal wijzigen. Op die manier wil Google de kwaliteit van de advertenties van adverteerders nog verbeteren.

Nauwer verband met drie berekeningsfactoren

Momenteel wordt de Quality Score weergegeven als een cijfer tussen 1 en 10, waarbij 1 een heel slechte kwaliteit heeft, een 10 een uitstekende kwaliteit. Deze cijferschaal tussen 1 en 10 zal behouden blijven. Maar de score tussen 1 en 10 die je te zien krijgt zal nauwer verband gaan houden met de drie grote factoren die de Quality Score bepalen, namelijk de verwachte CTR, de relevantie van de advertentie en de kwaliteit van de landingspagina.

Hoe dat er precies zal uitzien is nog niet bekend. Mogelijk wordt aan elk van de drie factoren een aparte quality score toegekend, zodat adverteerders beter inzicht krijgen in hoe ze hun kwaliteitsscore nog kunnen verbeteren. Search Engine Land verwacht alleszins dat we minder kwaliteitsscore 7 gaan te zien krijgen, en dus meer variatie naar boven en naar onder.

Geen invloed op huidige Quality Scores

Deze nieuwe manier waarop de Quality Score zal gerapporteerd worden, betekent niet dat de Quality Score ook anders berekend zal worden. Ook in de toekomst zal de berekening van de Quality Score nog steeds gebeuren op basis van de verwachte CTR, de relevantie van de advertentie en de kwaliteit van de landingspagina de verwachte CTR, de relevantie van de advertentie en de kwaliteit van de landingspagina. De nieuwe manier van rapporteren zal dus geen invloed hebben op je huidige Quality Scores.

De wijziging wordt de komende dagen voor alle adverteerders wereldwijd uitgerold.

Executive Summary

Andere rapportage voor de Quality Score
Google kondigt op de Adwords blog aan dat het de Quality Score op een andere manier zal rapporteren.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *