Google wil alliantie met Yahoo

Google Yahoo alliantieEnkele dagen geleden kwamen we te weten dat Microsoft een bod heeft uitgebracht op Yahoo. Iedereen vergat blijkbaar die andere grote speler op de markt, Google… Deze laatste heeft interesse in een alliantie met Yahoo, om het overnamebod van Microsoft af te wenden.

Bij de eerste geruchten over de interesse van Microsoft, vonden er al gesprekken plaats tussen Yahoo en Google. Naar aanleiding van het nieuwe bod, hebben beide partijen besloten om opnieuw rond te tafel te gaan zitten, zo meldt het persbureau Reuters. Let wel, het gaat hier enkel om een alliantie. Google gaat, naar alle waarschijnlijkheid, geen tegenbod uitbrengen. De zoekgigant zou op die manier zijn macht zodanig uitbreiden, dat een overname zo goed als zeker verboden zou worden.

Google-ceo Eric Schmidt zou, direct na het overnamebod van Microsoft, Yahoo-hoofd Jerry Yang gecontacteerd hebben om strategieën te bespreken waarmee Google kan helpen een overname te voorkomen. Het is ook geen geheim dat Google een combinatie Microsoft/Yahoo niet ziet zitten… Ze gaven eerder al aan dat zoiets “het Internet zou kunnen verstikken.”

Sommige analysten menen echter dat er een ander kantje aan Yahoo’s overleg met Google zit. De terughoudendheid van Yahoo kan natuurlijk ook een ‘subtiele’ manier zijn om Microsoft te dwingen met een hoger bod op de proppen te komen. Benieuwd wat hieruit gaat voortvloeien…

4 Comments

 1. JayAre

  17 months ago

  Klein beetje spijtig dat Google zich hier zo laat kennen…

  Laat me duidelijk zijn, ik ben een fan van alle diensten die Google zo probleemloos uit de mouw weet te schudden, maar een klein beetje concurrentie mag toch geen kwaad kunnen. Dus de vuist van Microsoft-Yahoo! tegen Google moet kunnen in de search wereld. Op ander gebied (content sites, messenger systemen,…) daarentegen zal Google stevig uit zijn pijp mogen komen om een combinatie Microsoft-Yahoo! te kunnen counteren…

 2. Joeri

  17 months ago

  Gelukkig zitten men Yahoo aandelen nog in de portefeuille + 50 pct !

 3. Hans Mampaey

  17 months ago

  Yahoogle of Microhoo! ??

 4. Tom Bogaert

  17 months ago

  Microsofts antwoord:

  Google has amassed about 75 percent of paid search revenues worldwide and its share continues to grow. According to published reports, Google currently has more than 65 percent search query share in the U.S. and more than 85 percent in Europe. Microsoft and Yahoo! on the other hand have roughly 30 percent combined in the U.S. and approximately 10 percent combined in Europe.

  Microsoft is committed to openness, innovation, and the protection of privacy on the Internet. We believe that the combination of Microsoft and Yahoo! will advance these goals.

  Google claimt dat Microsoft een monopolie zou vormen???? alleszins niet in search, wel bvb in instant messaging, maar dat is nu ook al het geval.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *