Google vindt klikfraude cijfers niet realistisch

Google beschimpt de pogingen van externe partijen om het probleem van klikfraude rondom tekstadvertenties in kaart te brengen. Het zoek- annex advertentiebedrijf publiceert een rapport waarin ze de praktijken van AdWatcher, ClickFacts en Click Forensics kritisch bekijkt. Daarin noemt Google de cijfers van organisaties over klikfraude “niet realistisch en marktverstorend”.

Op de officiële Adwords-blog geeft Google aan te willen samenwerken met de klikfraudemeters. Het zoekbedrijf zegt dat hun metingen niet correct zijn, maar dat Google mee wilt werken aan het formuleren van juiste meetmethoden. Bovendien geeft het zoekbedrijf heldere illustraties die aangeven wanneer iets een (on)geldige klik is en hoe een adverteerder op zijn eigen systemen het rendement van zijn reclamebestedingen kan meten.

Genoemde bedrijven rapporteerden afgelopen maanden op basis van eigen onderzoek dat het percentage frauduleuze advertentiekliks gemiddeld op 14 procent ligt, maar er zijn ook percentages van 35 procent bekend. Het gaat hierbij om kliks op tekstadvertenties uit Googles AdWords-programma op sites van derden en bij Googles zoekresultaten. Volgens het concern kloppen die cijfers niet, maar het meldt zelf niet wat dan wel de juiste percentages zijn.

(bron: Adformatie)

Executive Summary

Google beschimpt de pogingen van externe partijen om het probleem van klikfraude rondom tekstadvertenties in kaart te brengen. Het zoek- annex advertentiebedrijf publiceert een rapport waarin ze de praktijken van klikfraudemeters kritisch bekijkt. Daarin noemt Google de cijfers van organisaties over klikfraude “niet realistisch en marktverstorend” […]

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *