Google updates: Optimaliseer uw mobile website!

Google wijst ons alweer op het belang van mobile websites en mobile ads met enkele recente updates in Google Analytics en Google Adwords. Vorige week werd GO MOBILE geïntroduceerd, dat marketeers helpt landingspagina’s te verbeteren en websites mobile-vriendelijk te maken. Ook Adwords rapporten in Analytics worden uitgebreid met mobile advertentieprestaties.

GoMo: Hoe ziet je website eruit op een smartphone?

Go Mobile voorziet enkele tools waarmee je een website kan optimaliseren voor smartphones. Dit is ook voor advertenties belangrijk. Landingspagina’s die geoptimaliseerd zijn zullen ervoor zorgen dat mobile advertenties beter scoren in Adwords. Hebt u een mobile Adwords campagne lopen? Dan zal Adwords jouw site evalueren.

Ben je benieuwd hoe je website eruit ziet op een smartphone? Gebruik dan de GoMoMeter preview tool. Die analyseert je site en doe aanbevelingen voor optimalisatie.

Mobiele advertenties in Google Analytics

Google breidt het Adwords rapport in Google Analytics uit met de specifieke prestaties van mobiele advertenties. Naast ‘all’ adwords prestaties, zijn nu ook de ‘mobile’ en ‘tablet’ dimensies beschikbaar.

Executive Summary

Wat?Mobile wordt steeds interessanter en belangrijker.
En? Daarom introduceert Google Go Mobile!

1 Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *