Google Trends for Websites

googletrendslabEen nieuwe Google-feature: Google Trends for Websites geeft met een grafiek de evolutie van geschatte bezoekersaantallen van één of meerdere websites weer. De data komen uit verschillende bronnen: search data, Google Analytics, externe onderzoeken… Je moet inloggen om cijfers te zien.

Deze dienst betekent concurrentie voor Alexa en het betalende Compete. Het valt echter af te wachten in hoeverre de Google Trends for Websites nauwkeurig is.

5 Comments

 1. Tim

  16 months ago

  Goodnight Alexa, het was leuk je om je te kennen (ookal kon je niet al te veel)

 2. Pieter Bezuijen

  16 months ago

  @Tim: Google Trends for Websites geeft voor kleinere websites geen resultaten, pak bijvoorbeeld mijn website;) Alexa doet dat wel. Dus voor mij gaat Alexa nog niet helemaal overboord…

 3. Tim

  16 months ago

  Momenteel geeft het inderdaad nog geen resultaten voor kleinere sites.

  Alexa (en trends) geven niet meer dan een heel, heel ruwe schatting. Vergelijk het een beetje met nu naar buiten te kijken om het weer van volgende week te voorspellen. Overboord smijten die handel…

 4. Remco van der Beek

  14 months ago

  Voor verschillende websites waarvoor ik Google Trends heb getest krijg ik een trend krijg die compleet niet strookt met de realiteit. De toegevoegde waarde is dan ook hoogst twijfelachtig.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *