Google-studie voorspelt verrassende verkiezingsuitslagen

De mogelijkheden van Google zijn nagenoeg eindeloos. Google fungeert als zoekmotor, maar je kan er ook interessante informatie uithalen. QueroMedia, het full-service digital marketingbedrijf, nam de proef op de som en deed een onderzoek naar de verkiezingsresultaten. Wie komt er volgens Google op 14 oktober als winnaar uit de bus?

QueroMedia heeft de resultaten voor de belangrijkste Belgische steden onderzocht, geanalyseerd en op een rijtje gezet. Per stad gingen we na wie er volgens de resultaten in Google als winnaar uit de bus zal komen. De resultaten in sommige steden liggen voor de hand en Google bevestigt ze dan ook. In andere gemeenten komen er dan weer verrassingen uit de bus. Uitsluitsel volgt op 14 oktober!

Zoekvolume en vermeldingen in Google News

Google Nederland heeft ter gelegenheid van de Nederlandse parlementsverkiezingen van de afgelopen maand ook een en ander onderzocht. Zowel het zoekvolume als de vermeldingen in Google News werden onder de loep genomen en geanalyseerd. De voorspellingen van Google zijn erg betrouwbaar gebleken.

Google betrouwbare barometer in Nederland

De VVD en de PvdA waren zowel op het gebied van zoekvolume als vermeldingen in Google News aan elkaar gewaagd. De laatste twee dagen was er voor beide partijen een duidelijke piek zichtbaar. En ook tijdens de verkiezingen werd het een nek-aan-nekrace waar de PvdA uiteindelijk nipt het onderspit delfde. De analyse van Google was dus waarheidsgetrouw en de zoekmachine bleek een betrouwbare barometer.

Persbericht krijgt ruime aandacht

QueroMedia heeft het persbericht verspreid en het werd al snel opgepikt en gepubliceerd. Onder meer De Standaard, Knack, Het Laatste Nieuws, deredactie.be hebben het online geplaatst. Verder is het aan bod gekomen op Radio 2 en werd er duchting over getwitterd (onder andere door Vincent Van Quickenborne).

Lees hier het volledige persbericht met de resultaten per stad

Executive Summary

Wie wint er op 14 oktober?
Google voorspelt verkiezingsresultaten

1 Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *