Google Street View op de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld

Google heeft een zeer duidelijk doel voor ogen met Google Maps: Google Maps moet het beste online map systeem zijn. En om dat doel te bereiken, gaat Google ver, heel ver. Enkele Google werknemers gingen, gewapend met camera’s, op stap in en rond de Burj Khalifa toren in Dubai. Deze toren is momenteel het hoogste gebouw ter wereld, met 162 verdiepingen en een hoogte van 828 meter. De Google werknemers maakte met de camera’s foto’s, die je nu in staat stellen om het gebouw te bezoeken via Google Street View! Het levert enkele prachtige en unieke beelden op.

Burj Khalifa street view

Op verkenning in en rond het hoogste gebouw ter wereld

Om de Burj Khalifa in beeld te brengen, gingen de Google werknemers met een speciale rugzak en met speciale trolleys op stap door het gebouw. De trolleys en rugzakken zijn uitgerust met 360° camera’s, waarvan de beelden later omgezet worden in een reeks foto’s die op Street View worden geplaatst. Het Google team deed er drie dagen over om het volledige gebouw in beeld te brengen. Ze liepen gedurende die drie dagen door en rond het gebouw, zodat je ook de omgeving rond de toren kan bezoeken in Street View. Uiteraard bezochten ze ook een van de hoogste plekjes in het gebouw, zodat je een prachtig panoramisch uitzicht krijgt vanop de top.

Google Maps for world domination?

Google wil van Google Maps de beste online map service maken, en ze zijn dan ook al jaren bezig met het verbeteren en constant innoveren van de dienst. Daar waar je vroeger enkel een 2D-kaart kon bekijken van de wereld via Google Maps, werd enkele jaren geleden Street View geboren. Street View was revolutionair, en stelde je in staat om wegen aan de andere kant van de wereld te bezoeken. De wegen van heel wat landen zijn ondertussen in beeld gebracht door de auto’s van Google Street View, maar daar stop het niet voor Google: de internetgigant is ondertussen ook al enkele jaren bezig met het in beeld brengen van de meest uitzonderlijke plekjes op deze aardbol. Zo kan je vandaag al de 3 mooiste koraalriffen virtueel bezoeken, je kan de Grand Canyon virtueel bezoeken en je kan meer dan 90 wintersportgebieden virtueel bezoeken.

Daarnaast begon Google onlangs ook met grote openbare gebouwen, zoals luchthavens en universiteiten, in beeld te brengen. Erg handig als je bijvoorbeeld op reis gaat, en op een grote, onbekende luchthaven terecht komt. Nu is het alleen nog wachten tot ook dit soort gebouwen aan Google Street View worden toegevoegd!

Executive Summary

Google Street View op de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld
Het team van Google Street View trok gewapend met camera’s het hoogste gebouw ter wereld op. Het levert prachtige beelden op.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *