Google sluit miljoenendeal met MySpace

Voortaan mag Google exclusief zijn diensten aanbieden op de populaire networking-site MySpace.com. Het bedrijf sloot daarvoor een miljoenendeal met News Corp, het bedrijf van mediamagnaat Rupert Murdoch. Google betaalt de komende jaren minstens 900 miljoen dollar (700 miljoen euro) aan Fox Interactive Media, het internetfiliaal van News Corp. In ruil mag Google exclusief zoek- en advertentiediensten aanbieden op de websites van het mediabedrijf. Dat zijn in de eerste plaats MySpace.com, maar ook andere populaire Amerikaanse sites zoals Scout.com en AskMen.com. De sportsite Foxsports.com blijft buiten het akkoord.

Naast zoektechnologie zal Google ook de verkoop van Adwords-advertenties verzorgen. Volgens de ratingsite Alexa.com is MySpace momenteel de derde populairste site van de Verenigde Staten. Google staat op nummer twee. Voor de nummer een, de portaal- en zoeksite Yahoo, is de alliantie dan ook een zware tegenslag. Des te meer omdat Overture.com, een dochterbedrijf van Yahoo, momenteel de zoekmachine van MySpace aanlevert.

(bron: DSO)

Executive Summary

Voortaan mag Google exclusief zijn diensten aanbieden op de populaire networking-site MySpace.com. Het bedrijf sloot daarvoor een miljoenendeal met News Corp, het bedrijf van mediamagnaat Rupert Murdoch. […]

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *