Google Sky krijgt grondige update

Google SkyGoogle Sky, de extra feature in Google Earth waarmee je het heelal kan bekijken, kreeg recent een grondige update. De nieuwe versie bevat een zevental interessante nieuwigheden.

*Zoeken in het Nederlands: Het is nu mogelijk om naar sterren of andere hemellichamen te zoeken met Nederlandse zoektermen.

*Verschillende observatiemogelijkheden: Ook hier werden de opties duchtig uitgebreid. Zo is er beeldmateriaal te vinden vanuit satellieten in verschillende golflengten van het heelal, zoals x ray-foto’s van Nasa, tal van andere infrarood- en ultravioletbeelden en een microwave kaart van het heelal.

*Historische kaarten: Je kan nu ook een ruime selectie aan vintage mappen bekijken waaronder David Rumsey’s historische kaarten van het heelal. Hier valt zeer sterk uit af te leiden hoezeer de denkpatronen over het heelal door de eeuwen heen zijn veranderd.

*Actuele kosmologische gebeurtenissen: up-to-date info over recente gebeurtenissen in het heelal in verband met kometen en astroïden.

*Podcasts: Er is tevens een uitgebreide keuze aan podcasts over de vele hemellichamen die ons heelal rijk is.

*Sky API: Developers kunnen nu naar believen mashups bouwen op basis van de enorme massa aan beeldmateriaal uit Google Sky.

*Sky Community: Web 2.0 bereikt Google Sky. Deze optie laat de beste content zien die door de gebruikers zelf werd toegevoegd.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *