Google profile

Googleprofile1.jpgGoogle profile, een nieuw speeltje van Google, dat toelaat je eigen profiel uit te breiden met wat meer persoonsinformatie is recent gelanceerd. Gaat deze Google profile op het eerste zicht in op het eigen opgestarte initiatief OpenSocial voor sociale netwerken? Het lijkt er een beetje op. Op termijn zal Google deze gebruikersprofielen, die je nu ook van een foto en wat bijkomende info kan voorzien, ongetwijfeld gaan synchroniseren met het OpenSocial-profiel.

Wil je het eens uitproberen? Log in in je Google-account, ga naar google maps en klik op ‘mijn profiel’. De bedoeling? Je te identificeren zeker, als je o.m. reviews over diensten, producten, restaurants, e.d. achterlaat. Vorige week nog een vraag gekregen van een klant: wat als er iemand wat (al dan niet terechte) negatieve reviews gaat ingeven op jou shop? Is er een procedure om deze te verwijderen??? Denk het niet. Geloof nooit dat Google daar iemand voor zou aannemen, leuke job is anders.

Terechte opmerking, die je hier en daar hoort: Waarom adopteert Google niet bestaande protocollen (Java voor Android, Openid voor Profiles)??? Het blijft een terechte vraag, met een evident antwoord.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *