Google onttroont Apple als ‘Top Global Brand’

Online en op social media is er in het tweede kwartaal van dit jaar meer over Google dan over Apple gesproken. Dat blijkt uit het Global Brands Report. Google heeft de populariteit vooral te danken aan ‘buzz’ over nieuwe en verbeterde producten. Apple tuimelt van plaats 1 naar… 2. Microsoft staat op de derde plaats.

Het Global Brands Report gebruikt de Impact Media Value om het rapport op te maken. Elk merk krijgt een geldbedrag toegewezen dat zijn waarde uitdrukt. Google is goed voor een waarde van 756,60 miljoen dollar, terwijl Apple het met 594,30 miljoen dollar en Microsoft met 356,40 miljoen dollar moeten stellen. Opmerkelijk is dat zowel positieve als negatieve berichtgeving wordt meegeteld. De bedrijven die de top 10 vervolledigen, zijn: Amazon.com, Hewlett-Packard, Samsung, Sony, Disney, FedEx en Yahoo.

Meer aandacht voor Google

Tot voor kort was Apple heer en meester in het creëren van buzz rond nieuwe producten en lanceringsdata. Maar Google heeft de laatste maanden meer aandacht gekregen, vooral dankzij de Google I/O-conferentie waar Android 4.1 Jelly Bean en de Nexus 7-tablet werden voorgesteld.

Kritiek op marketing van Apple

Is de marketing wisdom van Apple aan het tanen? Dit is en blijft een momenopname en van heel veel naar veel is nog altijd een behoorlijk resultaat. En laten we eerlijk zijn, een tweede plaats na Google staat nog altijd mooi op het palmares. Dat gezegd zijnde is er de laatste tijd toch wat kritiek te horen op de marketing-acties van Apple, met name op de commercials tijdens de eerste week van de Olympische Spelen. Ze zouden de spitsvondigheid van weleer missen en het merk geen goed doen. Hoe dan ook, de speculaties over de iPhone 5 zijn al een tijd aan de gang en zullen het bedrijf van wijlen Steve Jobs ongetwijfeld weer volop op de kaart zetten. To be continued…

Executive Summary

Meer online buzz over nieuwe producten van Google
Is Apple van zijn pluimen aan het verliezen?

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *