Google Maps België gelanceerd

Google Maps BelgiumVandaag, 19 april 2007, heeft Google tijdens een persconferentie in Terhulpen zijn Belgische versie van Google Maps gelanceerd. De dienst bestaat al langer dan vandaag, maar nu heeft ook België zijn eigen lokale versie. Google Maps is een dienst die voor vele doeleinden gebruikt kan worden. Zo kan je de juiste weg zoeken (routeplanner), de juiste locatie vinden van bedrijven, vestigingen van winkels, aanbieders van diensten,…

Mooi aan Google Maps is dat je zowel kaarten, satellietbeelden als een combinatie van beide kan bekijken. Eigenlijk is het een vereenvoudigde online-versie van het veel gebruikte programma Google Earth. Het kan gewoon via de browser bekeken worden, dus ook via daartoe voorziene GSM’s kan je gebruik maken van Google Maps. Even zoeken naar een restaurant in de buurt wordt hiermee kinderspel.

De sterkte van dit systeem ligt in de gratis beschikbaarheid en het gebruiksgemak, maar ook in het feit dat je gratis je bedrijf op de kaart kan laten opnemen. Deze feature is blijkbaar nog niet actief, maar zal zoals in andere landen ongetwijfeld snel volgen. Maak je geen zorgen als de aanmelding nog niet gebeurd is want Google Maps baseert zich ook op de data uit de gewone zoekmachine, van de bedrijvengids van Infobel, Google werkt zelfs samen met toeristische diensten.

Adverteren op Google Maps om te verschijnen bij bepaalde zoektermen behoort naar aloude Google-gewoonte natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Nieuw is dat je gepersonaliseerde kaarten aan kan maken. Bijvoorbeeld een bepaalde route uitstippelen, op de kaart commentaren aanbrengen en daarna op een website plaatsen is kinderspel met Google Maps.

Verwacht wordt dat, net zoals in de VS, Google Maps ook ingebouwd zal worden in de organische zoekresultaten op www.google.be. Als je dan bijvoorbeeld zoekt op een hotel in Antwerpen krijgt je bij de zoekresultaten ook een kaart te zien met de ligging van het hotel.

Je kan alles hier zelf eens bekijken.

Leuk detail, als je vanop de startpagina van Google Maps België tot het kleinste detail inzoomt kom je direct op de Grote Markt in Brussel terecht :

Google Maps België

5 Comments

 1. Joris Roebben

  18 months ago

  Google Local lijkt intussen ook geactiveerd, je kan dus je bedrijf zelf aanmelden voor opname in Google Maps België. Na registratie krijg je met de post een kaart toegestuurd met daarop een activeringscode. En als je die hebt ingegeven wordt je bedrijf bij de volgend update toegevoegd.

  http://local.google.be

 2. Dominique Cardon

  9 months ago

  hoe contacteer ik google earth belgie? ik sta volledig herkenbaar op de fotos die via sateliet werden genomen en ben daar niet mee opgezet.

 3. René Voordeckers

  9 months ago

  Beste Dominique

  Er staat onderaan het scherm een onopvallende link genaamd “Report a problem” waarmee je Google kan contacteren voor dit probleem.

  Met vriendelijke groeten
  René Voordeckers

 4. EssieMWeng

  3 months ago

  Amazing! This website looks just like my old
  one! It’s with a totally different subject but it has virtually the same
  layout and design. Wonderful collection of colors!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *