Google maakt het delen van campagne-extensies tussen AdWords campagnes mogelijk

Google_AdwordsEerder dit jaar werd de Ad extensions tab toegevoegd aan het AdWords dashboard. Deze nieuwe optie maakte het voor gebruikers mogelijk om campagne-extensies makkelijk te beheren en te tracken in Adwords. Nu is het dus mogelijk om naast het tonen van statistieken van je campagne-extensies, je campagne-extensies te delen tussen verschillende Google AdWords campagnes.

Gedeelde extensies laten je toe om dezelfde extensie-informatie over meerdere campagnes te gebruiken, wat je dus de tijd en moeite bespaart van het één voor één hercreëren van extensies per campagne. Het wordt dus makkelijk om een goed werkende instelling van een bepaalde adwords campagne te gebruiken voor een andere campagne zonder dat je alles opnieuw hoeft in te stellen.

Als je een deel van je extensie (na het kopiëren naar andere campagnes) moet aanpassen, moet je dat slechts één keer doen en de andere extensies, van welke je de aangepaste hebt afgeleid, zullen automatisch geüpdate worden.

Iedere extensie die je toevoegt, wordt automatisch beschikbaar om te delen tussen Google AdWords campagnes. Om een gedeelde extensie toe te voegen aan een campagne, moet je de Ad extensions tab openen voor de campagne die je wilt aanpassen. Selecteer vervolgens het extensietype van de drop down box en klik op ‘new extension’.

Advertentie_extensieVervolgens krijg je de optie om één van je bestaande extensies van andere Google AdWords campagnes te selecteren. Kies de extensie die je zou willen gebruiken, klik op ‘save’ en klaar is kees!

Advertentie_extensie

Een mooie toevoeging van Google die het proces weer een stukje gemakkelijker en aangenamer maakt. Leer de nieuwe optie kennen en maak er gebruik van want het kan je veel tijd en vooral moeite besparen.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *