Google lanceert interactief boek om de basics van het web uit te leggen

question_markIn een poging om Jan Modaal de fundamenten van browsers en het web bij te leren, heeft Google een interactief online boek gelanceerd dat concepten als TCP/IP, HTML, browser extensies en malware uitlegt.

Het korte boek, 20 Things I Learned About Browsers and the Web, is een stap-voor-stap uiteenzetting van het web en hoe het werkt. Het werd gecreëerd door het Google Chrome team en er werd gebruik gemaakt van HTML5 bij het ontwerpen ervan. Bovendien zijn er ook meerdere illustraties door de awardwinnende Duitse tekenaar en kinderboekenauteur Christoph Niemann.

De focus van het boek ligt op 19 verschillende onderwerpen (plus een samenvatting, waardoor het 20 ‘things’ zijn). Het boek start met ‘What is the Internet?’ en gaat dan over naar cloud computing, web applicaties, web programmeertalen, browsers, privacy, beveiliging en open source.

Google realiseert zich dat de meeste mensen geen idee hebben van de functie van een browser of wat HTML5 nu exact is. Dit werd vorig jaar bewezen toen Google straatenquêtes uitvoerde waarin mensen het volgende gevraagd werd: ‘wat is een browser?’ Minder dan 8% van de ondervraagde mensen gaven een correct antwoord.

Met dit boek kan Google die gebruikers, die niet weten wat een browser e.d. is, verwijzen naar een website die hen de basics zal uitleggen. Terwijl het geen perfecte oplossing is, is het zeker iets dat je aan je ouders of vrienden met weinig of geen technologische kennis kan tonen zodat jij niet altijd alles met hand en tand moet uitleggen.

20thingsilearned

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *