Google integreert adsense in feedburner feeds

feedburner adsense

Het is er dan toch van gekomen. Google heeft adsense geintegreerd in Feedburner. Als je wil kan je zo je rss-feeds ten gelde maken. Google laat je keuze in 2 formaten, 300×250 of 468×60 voorlopig enkel tekst of afbeelding advertenties, die telkens na het eerste nieuwsitem zullen verschijnen. Vanzelfsprekend zijn ook deze advertenties contextgevoelig.

Eigenlijk niets nieuw onder de zon. Affiliate marketing netwerken, of affiliate marketeers, kunnen dit al langer toepassen. Vraag blijft echter of veel van je lezers op deze manier jou nieuwsartikelen lezen. Als ik het goed begrijp komen deze ads niet tevoorschijn in rss-readers. Of is dit net wel de bedoeling?

 

feedburner ads

3 Comments

 1. Joris Roebben

  17 months ago

  Leuk, en was natuurlijk beetje te verwachten. Ik kijk alleen meer uit naar de moment dat ze Feedburner gaan integreren in Google Analytics, dat zou GA pas een voorsprong op de andere gratis WebAnalytics pakketten geven…

 2. Tom Michiels

  17 months ago

  die voorsprong hangt niet enkel af van Feedburner, vind ik, maar het duurt inderdaad verdacht lang vooraleer de integratie wordt doorgevoerd.

  AdSense en Feedburner? Leuk, maar geen verrassing.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *