Google indexeert app content

google-indexeert-app-content-300x280Google lanceert een nieuwe functie waar app-ontwikkelaars heel blij mee zullen zijn. Vanaf nu indexeert Google immers ook alle inhoud in applicaties. Dit zal ongetwijfeld zorgen voor een hoger gebruiksgemak, aangezien gebruikers nog eenvoudiger kunnen wisselen tussen websites en apps. App-ontwikkelaars dienen wel met enkele dingen rekening te houden als ze willen dat hun app geïndexeerd wordt.

Google stuurt gebruikers rechtstreeks naar apps

De laatste nieuwe functie van Google zorgt ervoor dat ook de inhoud van apps voortaan geïndexeerd kan worden en dat deze inhoud bovendien meteen in de app geopend kan worden. Op die manier kunnen gebruikers vloeiend afwisselen tussen websites en apps, wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede kan komen.

Zo werkt de nieuwe indexering van apps in Google

Wanneer iemand zoekt naar content die zich in een app bevindt en de gebruiker de app geïnstalleerd heeft, zal hij de optie krijgen om de content in de app te bekijken. Dit is vaak beter dan het te bekijken op een gewone mobiele webpagina. Deze nieuwe functie in Google is nog in testfase en daarom slechts beschikbaar voor een beperkt aantal gebruikers. De indexering in Google werkt voorlopig ook alleen voor Android apps.

Als app-ontwikkelaar is het belangrijk om deze ontwikkelingen goed in de gaten te houden. Zodra deze functie in België beschikbaar is, wordt het belangrijk om deze functie te gebruiken. Bovendien moeten deep links toegelaten zijn in de app en moet ook de relatie tussen de website en de app aangegeven worden. Anders zal het indexeren niet werken.

Executive Summary

Google gaat nu ook de inhoud van apps indexeren
Dat is goed nieuws voor app-ontwikkelaars. Gebruikers wisselen zo ook gemakkelijker tussen sites en apps.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *