Google heeft België ontdekt ! Gentse bibliotheek opgenomen in Library Project

Google Book Search Library ProjectHet lijkt wel of Google de laatste maanden België ontdekt heeft, of toch tenminste aan de uitbouw in België begonnen is, en dat kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen ! Er was al de lancering van Google Maps België, het nieuws dat er in Wallonië een datacenter komt (al hadden de eerste berichten het over een onderzoekscentrum) en de aanstelling van Erik Portier als country manager. En nu komt het nieuws dat Google de boekencollectie van de Gentse universiteitsbibliotheek gaat digitaliseren.

Dit alles past in het Google Book Search Library Project, dat erop gericht is zo veel mogelijk boeken online beschikbaar te maken :

“Het doel van het bibliotheekproject is eenvoudig: het eenvoudiger maken voor mensen om relevante boeken te vinden " vooral boeken die mensen anders niet zouden kunnen vinden, omdat ze bijvoorbeeld niet meer worden gedrukt " daarbij rekening houdend met de auteurs- en uitgeversrechten. Ons uiteindelijke doel is om samen met uitgevers en bibliotheken een uitgebreide, doorzoekbare, virtuele kaartenbak te maken met alle boeken in alle talen, zodat gebruikers nieuwe boeken kunnen ontdekken en uitgevers nieuwe lezers kunnen bereiken.”

Click to tweet!

De Gentse boekencollectie is één van de grootste ter wereld als het op Nederlandstalige en Franstalige literatuur aankomt. Door de opname van de collectie in het Book Search Library Project zullen binnenkort de grootste titels uit de Nederlandstalige en de Franse literatuur wereldwijd online beschikbaar zijn. De Gentse bibliotheek is de vijftiende die opgenomen wordt in het project en pronkt hiermee tussen grote namen als Oxford University en Harvard University.

Meer info hier.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *