Google Health eindelijk van start

Google HealthSinds vandaag is Google Health voor iedereen vrij te gebruiken. Deze nieuwe dienst van Google heeft al veel stof doen opwaaien en roept vooral vragen op wat privacy aangaat. Op Google Health is het immers mogelijk een uitgebreid persoonlijk medisch dossier bij te houden.

Aan de hand van dit medisch dossier krijg je een duidelijk inzicht in je medisch profiel. Meer dan een gratis Google account heb je voor Google Health niet nodig. De features:

 • Start tracking a medical history and learn about your conditions
 • Import your medical records
 • View your medical history
 • Find out how medications might interact
 • Make your health information work for you
 • Search for doctors and hospitals

Alle features kan je hier uitgebreid bekijken.

Er zijn al afspraken gemaakt met ziekenhuizen en andere instellingen om medische data van hun patiënten te importeren, doch voorlopig niet in Europa. Als gebruiker kan je je medische informatie delen met derden, maar enkel als je zelf toestemming verleent. Wel behoudt Google zich het voorrecht om je data anoniem te gebruiken om trends op te stellen.

Als Google Health een succes wordt beschikt Google ongetwijfeld over de meest waardevolle informatiebron ter wereld wat volksgezondheid betreft en zelfs voor de trenddata zullen vele dollars geboden worden. Ikzelf kijk nog even de kat uit de boom tot ik 65 ben en Google Health omgebouwd is tot een systeem waarmee je je medische toestand kan vergelijken met je vrienden zodat ik kan opscheppen met al mijn kwaaltjes en de hoeveelheid pillen die ik elke dag moet slikken…

Enkele screenshots:

Google Health screenshot 1

Google Health screenshot 2

Google Health screenshot 3

Google Health screenshot 4

2 Comments

 1. Kenneth

  16 months ago

  Very interesting. Al moet er toch nog wat gefinetuned worden. Ik zocht naar een tandarts in het Antwerpse en kreeg op pagina één resultaten uit Schaarbeek en Leuven. En waar blijven die advertentiemogelijkheden? Screw the legal issues :-)!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *