Google gooit het op een akkoordje met Europa

OK, de Nexus 7 tablet (of de Google tablet als je wil) werd vorige week netjes voorgesteld. Niet slecht, maar alweer voor de Amerikaanse markt! Wanneer gaat Google eens meteen global (en dus ook Europees) denken? Als ze ertoe verplicht worden door de Europese Commissie misschien? :-)

Een Europese Commissie, die Google wenste te verplichten om inzage te geven hoe ze zichzelf (eigen sites en diensten, en vooral ook sites die Google Ads promoten) niet bevoordelen in hun eigen algoritme. Google heeft liever niet dat er ‘en plein public’ (of in het gerechtsgebouw) over de finesse van het algoritme wordt gepraat. Om dat en een mogelijke publieke veroordeling te vermijden, gooit Google het niet eens zo dwaas op een akkoordje met Europa.

Black Box Google blijft black box Google, maar laten we nu weer focussen op de Nexus 7 en al die andere leuke gagets en nieuwe functionaliteiten van Google, laten we kijken naar de innovaties. Zoals de zeer nuttige en sterk opkomende (not provided) zoektermen in Google Analytics, een droom voor elke online marketeer.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *