Google geinteresseerd in uw mobiele betalingen

Google mobiel betalingssysteemDe mobiele applicaties schieten dezer dagen als wortels uit de grond. Met de een wat interessanter dan de ander. Maar Google is bezig met een service die wel eens zeer goed ontvangen zou kunnen worden bij het grote publiek. Businessweek meldde namelijk dat Google werkt aan een service die het mogelijk maakt om met je Google android smartphone mobiel betalingen uit te voeren. Deze service is gebaseerd op de NFC techniek (Near-Field Communication).

Google had in november op een beurs, tussen de regels,  laten weten dat men werkte aan een mobiel betalingssysteem dat was gebaseerd op een NFC chip. Deze chip zou dan worden ingebracht in het nieuwe android OS dat in de loop van 2011 op de markt komt. De NFC techniek maakt het mogelijk voor draadloze apparaten bepaalde informatie uit te wisselen over een afstand van ongeveer 10centimeter. Met deze vorm van mobile media zou het mogelijk zijn om aan de kassa via uw gsm te betalen.

Apple had ook al laten weten dat ze de volgende generatie van Iphones ook zouden uitrusten met een NFC chip. Ook een aantal grote Amerikaanse providers samen met Visa en Paypal hebben al laten weten dat ze zullen werken aan eigen NFC diensten.  De NFC chip geeft Google wel de mogelijkheid om al uw financiële transacties te volgen. Dit is natuurlijk informatie die zeer interessant is voor target marketing uit te voeren.

De online betalingdienst zou het ook moeten mogelijk maken om online te shoppen. Zo kan u bijvoorbeeld een filmposter scannen om vervolgens rechtstreeks uw tickets online te bestellen. Hetzelfde zou mogelijk moeten zijn voor andere producten.

2 Comments
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *