Google geeft gratis voicemail aan daklozen

Google gives voicemail to homelessEen dakloze met een voicemail, het is geen alledaags verschijnsel… Hierin wil Google verandering brengen. De firma zal voicemailnummers uitdelen aan alle daklozen in San Francisco, gratis uiteraard. Met dit nummer kunnen ze op de hoogte blijven van sollicitaties en contact houden met hun dokters en ziekenhuizen.

“We hebben ervoor gezorgd dat het een nummer is als eender welk ander voicemailnummer”, zegt Craig Walker, senior-projectmanager bij Google. “Er is geen dubieus uitziende prefix aan verbonden. Mensen vertrouwen die niet… Het is gewoon een lokaal nummer.”
De dakloze hoeft ook geen extra kost te betalen, hij kan zijn eigen boodschap inspreken en het nummer blijft voor altijd geldig. “Dit nummer stelt een dakloze in staat om zijn/haar berichten te beluisteren vanaf elke telefoon in San Francisco. Dit kan de aanzet zijn tot een beter leven.”, aldus Walker. Google zal het succes van het programma afwachten, maar als alles loopt zoals gepland, is het zeker niet uitgesloten dat het concept ook in andere staten zal ingevoerd worden.

1 Comment

  1. Rik

    17 months ago

    Leuk iniatief, zonder meer. Kan heel wat betekenen voor die mensen.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *