Google+ Business Profile testen? Oops, te laat!

Google_Plus_Business_ProfilesGisteren ontstond er redelijk wat buzz toen Google de mogelijkheid gaf aan ‘entiteiten’ om zich via een Google Docs formulier aan te melden voor het testen van Google Plus Business Profiles. Logisch gevolg: server overload. Nu dacht ik, laat ik het nog eens proberen maar wat blijkt: “Oops, It looks like the form “Google+ Entity Profile Application” is turned off. Try contacting the owner of the form if you think this is a mistake.”

Google+_Entity_Profile_Application_Oops

 

Wie dus nog op de link voor het Google Docs formulier probeert te klikken, is er aan voor de moeite. Je aanmelden kon tot deze morgen 6uur. Vanaf volgende week zal men applicaties beginnen goedkeuren en zullen de eerste, goedgekeurde, Google Plus Business Profiles getest kunnen worden. Enkele Business Profiles (zoals dat van Ford) zullen hoogstwaarschijnlijk verwijderd worden alsook de profielen die weldra getest zullen worden. Dat wordt trouwens nogmaals bevestigd door zowel Christian Oestlien als Dennis Troper in het bericht dat ze gisteren online plaatsten. Wanneer de poorten dan echt opengesteld worden voor het grote publiek, is nog onduidelijk.

Google Plus wilt met z’n Business Profiles zich duidelijk onderscheiden van Facebook. Google Plus Business Profiles zullen een meer serieus karakter hebben dan de fanpagina’s op Facebook en Google engineers stellen nu al via Google+ vragen aan bedrijven hoe zij “Hangouts willen gebruiken in een bedrijfsomgeving” (Bradley Horowitz). Anderen, zoals Dave Girouard, zeggen dat Google+ uitstekend gaat zijn voor bedrijven. Google Plus is dus met heel wat bezig om bedrijven van zoveel mogelijk functies te voorzien om zowel ‘engagement’ met hun fans en volgers te creëren maar ook met werknemers, bv. Hangouts voor conference calls.

Google is big in crowdsourcing, zoals we ondertussen wel weten, en ook bij Google Plus geven ze de voorkeur aan crowdsourcing. Hoe kan het ook anders met een sociaal netwerk als Google+… Christian Oestlien vroeg aan z’n volgers welke features zij graag gezien hadden in Google Plus Business Profiles.Enkele van de voorstellen hebben we hieronder opgelijst, de volledige lijst kan je via Google Plus lezen:

 • “Wish list” kringen voor potentiële deals van producten/diensten
 • Google Wave integratie
 • Hangouts voor meer dan 10 personen en een button om te checken wie er zich in een Hangout bevindt
 • Aangepaste landingspagina’s
 • Live streaming voor bepaalde events (voor concerten, product releases en filmpremières e.d. lijkt me dit geweldig!!)
 • Text-based filtering om bepaalde posts uit de feed te weren
 • De mogelijkheid om te zoeken tussen gedeelde items en comments
 • Google Maps integratie
 • De mogelijkheid om te kiezen welke soort advertenties je te zien gaat krijgen eens advertenties getoond worden op Google+
 • Tabs voor Business Profiles (zoals bij Facebook)
 • Een poll of ‘question’-applicatie (bv. Google Moderator)
 • De mogelijkheid voor bedrijven om hun fans zichzelf te laten toevoegen aan kringen (gecreëerd door het bedrijf) die gebaseerd zijn op interesses (bv. voor nieuwsdiensten: nationaal nieuws, internationaal, bizar nieuws, celebrity nieuws, …)
 • Opnames van Hangouts met automatische transscriptie
 • Google Docs integratie voor Hangouts
 • Integratie van YouTube binnen Google Plus en dan niet enkel bij Hangouts (deze is ééntje van mij)

Heb je zelf nog suggesties? Laat ze dan zeker weten aan bv. Christian Oestlien. Je kan ze ook met ons delen, wees gerust, we zullen je ideeën niet stelen.

5 Comments

 1. Ik ben echt heel benieuwd hoe Google+ de bedrijfspaginas gaat presenteren. Ik hoop oprecht dat het een meerwaarde wordt, maar vooralsnog blijf ik Facebook sws aanhouden!

  Leuk stukje!

  Groet

 2. katty geltmeyer

  11 months ago

  Mocht ik het voor het zeggen hebben, dan zou ik googlegroups integreren in google+, en wel zo, dat je de groups als kringen integreert: mensen die b.v. lid zijn van de accessible@googlegroups.com zijn bezig met toegankelijkheid van software (en specifiek de googleproducten) en delen dus een interesse met elkaar. Ook zou het handig zijn als je profielen (in eerste instantie van google’s producten: blogger, youtube, orkut … later van b.v. yahoo, twitter of facebook) kon integreren, met de daaraan gekoppelde vrienden of kanalen, en deze ook tot een soort kring te maken: facebookvrienden, twittervolgers etc. En als ik dan al die profielen en gegevens daarin kon mergen tot eén profiel dat ik moet opvolgen/onderhouden, dan zou dat wel echt m’n ultieme realisatie zijn.

  Maar bovenal: maak google+ nog toegankelijker voor mensen met een leesbeperking! Ik wil iedereen overtuigen om naar google+ over te stappen, of je nu professioneel (bedrijf) bent of een kluns als ik, maar dan moeten mijn blinde/slechtziende vrienden wel de bomen door het bos zien.

 3. Heleen Altena

  11 months ago

  Helaas, de link die ik eerder plaatste werkt nu ook niet meer…

 4. Tom Bogaert

  11 months ago

  @ Heleen, ‘t gaat snel. Ongetwijfeld komt er snel een vervolg… Afwachten dus
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *