Google Base Reputatie systeem

Google heeft Google Base, een online platform waarop iedereen gratis zijn aanbod, vragen en andere zaken vrij kan, uitgebreid met een verkopersreputatie systeem. Verkopers die producten verkopen via Google Base, kunnen nu ook beoordeeld worden door hun kopers en bouwen zo een reputatie op.

Google Base begint nu meer en meer op ebay te gelijken, waar het reputatiesysteem mee aan de basis van ebay’s succes lag. De ebay-community is heel sterk bij ebay en het is maar de vraag of de huidige community ebay zullen verlaten en dan ook hun ebay-reputatie.

Tenzij Google een manier zou vinden om de ebay-verkopers hun opgebouwde reputatie te importeren. Maar dat zie ik niet zo meteen gebeuren.

Verschil tussen ebay en Google Base:
– voorlopig kan je gratis verkopen op Google Base / Op ebay betaal je per item dat je te koop stelt
– voorlopig betaal je geen kosten op de verkoop op Google Base / op eBay betaal je in functie van de verkoopprijs een percentage tussen 2,5 en 5%

Maar Google Base heeft verre van de gebruiksvriendelijkheid en de functies en de userbase die Ebay gedurende de jaren heeft opgebouwd. Dé reden om een prijs te vragen voor het te koop stellen van items is om rommel te vermijden. Als Google dit wil vermijden én gratis blijven, zullen ze toch innovatief voor de dag gaan komen.

Ik ben wel benieuwd naar hoe eBay op deze aanval zal reageren, en eigenlijk, hoe lang hebben ze dit al zien aankomen, maar dat zullen we pas in een volgend eBay boek kunnen lezen.

wordt vervolgd…

1 Comment

  1. Cadeau

    17 months ago

    Iemand enig idee wanneer google base voor België en Nederland geactivieerd gaat worden?
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *