Google Adwords Image Extensions nu beschikbaar in beta

Een beeld zegt soms meer dan duizend woorden. De stap naar image extentions leek dus een heel logische in de ogen van Google. Gisteren kondigde Google op de Adwords blog aan dat image extentions voortaan beschikbaar zijn in beta. Adverteerders kunnen naast hun tekstadvertentie dus ook afbeeldingen gaan vertonen. Let op, de functie is voorlopig enkel beschikbaar voor Engelstalige gebruikers. Wanneer deze functie ook beschikbaar zal zijn voor andere gebruikers is voorlopig nog niet bekend.

Met de nieuwe image extensions kunnen adverteerders zelf de afbeeldingen kiezen die ze naast hun tekstadvertenties willen vertonen in de zoekresultaten. Google moet echter eerst nog de afbeeldingen goedkeuren vooraleer ze effectief zullen verschijnen. Uiteraard moet je ook de nodige rechten bezitten op de afbeeldingen die je wil vertonen.

Voorbeeld van image extensions

Google zelf heeft op de Adwords blog een voorbeeldje getoond van hoe een image extention er zou kunnen uitzien. Hieronder vind je een voorbeeld voor de search query “Sydney hotels”.

Image extensions kunnen heel interessant zijn voor een bepaalde groep adverteerders. Google maakte zelf bekend dat zowat 1 op 6 zoekopdrachten leiden naar een website met voornamelijk visuele content. Voor dit type adverteerders kunnen tekstadvertenties niet ideaal zijn om hun producten te promoten, en kunnen image extentions veel beter passen in de advertentiestrategie.

Advertenties weer wat visueler

Met de image extentions worden advertenties dus weer wat visueler gemaakt. Misschien goed nieuws voor een bepaalde groep adverteerders, maar het blijft voorlopig afwachten wat de gebruikers hiervan zal vinden. De laatste jaren werden advertenties steeds rijker gemaakt, waardoor de gebruikers afgeleid kunnen worden van de natuurlijke zoekresultaten.

Executive Summary

Google Adwords Image Extensions
Google meldt op de Adwords blog dat Image Extensions voortaan beschikbaar zijn in beta.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *