Google Ad Manager

Ad Manager is Google’s nieuwste tool. Het is een systeem waarmee je de beschikbare adspace op je website op een overzichtelijke manier kan beheren. Het advertentiebeheersysteem is vooral geschikt voor kleinere en middelgrote uitgevers die de kosten voor een professioneel bannernetwerk niet willen of kunnen maken.

Ad Manager staat open voor AdWords, Doubleclick en ook daarmee concurrerende systemen. Google hoopt dat uitgevers onverkochte reclameruimte zullen willen vullen met Google AdSense’ tektadvertenties. Daarop zal het bedrijf immers een commissie ontvangen, wanneer op de ads geklikt wordt.

3 Comments

 1. Kenneth Peeters

  17 months ago

  Heel mooie nieuwe Google tool!!!

 2. Tom Michiels

  17 months ago

  dit zou idd wel eens een enorme hit kunnen worden. Google voorziet hiermee in een reële behoefte waarmee ze én hun diffusie fel vergroten én de adspend op AdSense kunnen verhogen. Jammer voor OpenX (www.openx.org), een succesvol open source ad serving platform. Denk daarbij nog de mogelijke integratie met Google Analytics, geo-targeting en misschien socio-demografische targeting, en Google heeft mogelijk opnieuw een enorme troef in handen!

  Jammer van de soft launch.. Iemand een invitation op overschot ;-) ?
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *