Gmail video chat maakt plaats voor Google+ Hangouts

Google+ hangoutsGmail video chat werd in 2008 door Google geïntroduceerd. Vanaf vandaag wordt er echter geleidelijk aan een einde gemaakt aan het Gmail video chat tijdperk. Video chatten zal voortaan niet meer mogelijk zijn via Gmail video chat, maar via de Google+ Hangouts.

Waarom Gmail video chat vervangen door Google+ Hangouts?

De reden waarom Google Gmail video chat wil vervangen door Google+ Hangouts is waarschijnlijk in de eerste plaats te vinden in het feit dat de kwaliteit van Gmail video chat soms te wensen overliet. De video beelden haperden of video vensters sloten plots zonder reden. Dat zou met de Google+ Hangouts voorgoed verleden tijd zijn. Op die manier gaat Google het niveau achterna van Apple’s Facetime en Skype.

Een andere reden om Gmail video chat te vervangen door Google+ Hangouts is omdat je met Google+ Hangouts niet enkel kan video chatten met Gmail gebruikers, maar ook met Google+ gebruikers via je internet browser of via Android of iOS apparaten.

Tenslotte wou Google met de Google+ Hangouts meer beroep doen op de kracht van netwerken in plaats van de peer-to-peer technologie. Daardoor zou de betrouwbaarheid en kwaliteit van video chatten verhogen.

Google+ hangout voorbeeldMaak kennis met de Google+ Hangouts

De Google+ Hangouts worden geleidelijk aan beschikbaar voor alle Gmail gebruikers. Om echter het beste uit de Google+ Hangouts te halen is het aangeraden om lid te worden van Google+. Twee vrienden die met elkaar video chatten en lid zijn van Google+ kunnen namelijk samen YouTube filmpjes bekijken, aan Google Documenten samenwerken en hun scherm met elkaar delen. Bovendien kan je ook enkele leuke effecten uitproberen: geef je vrienden eens een snor, een baard, een leuk accessoire of een piratenhoed. Het is met de Google+ Hangouts trouwens mogelijk om met 9 mensen tegelijkertijd te video chatten!

Ben je enkel lid van Gmail en niet van Google+? Dan kan je slechts met één persoon tegelijk video chatten en zijn ook alle andere features van Google+ Hangouts niet toegankelijk.

Een nieuwe strategie om Google+ te boosten?

Hoewel de Google+ Hangouts het video chatten wel degelijk tot een nieuw niveau brengen, heeft Google met de Google+ Hangouts ook weer een nieuwe manier gevonden om Google+ te promoten. Het sluit bovendien aan bij Google’s strategie om de grenzen tussen de verschillende Google diensten te vervagen.

Executive Summary

Bye bye Gmail video chat, hello Google+ Hangouts
Gebruikers van Gmail kunnen voortaan via Google+ Hangouts video chatten. Wie daarnaast ook lid is van Google+, kan genieten van enkele handige extra features van Google+ Hangouts.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *