Gmail plagiaat?

Volgens een uitspraak van een Europese handelsrechtenorganisatie, mag Google de naam Gmail niet meer gebruiken in Europa.

Google gebruikt de naam Gmail voor zijn online emaildienst. De Duitse ondernemer Daniel Giersch is echter eigenaar van een gelijkaardige service met de naam G-Mail.

Volgens de Office for Harmonisation of the Internal Market is de verwarring tussen G-mail en Gmail te groot. Google mag daarom de naam Gmail niet langer gebruiken in Europa.

(Bron:DSO)

5 Comments

 1. Sint

  19 months ago

  Ben benieuwd wat deze uitspraak betekent. Dit soort uitspraken op nationaal niveau leidden er tot nu toe nog niet toe dat de naam Gmail helemaal in de ban werd gedaan door Google. Maar zou wel graag mijn huidige e-mailadres willen behouden :-)

 2. Joris

  19 months ago

  Deze reactie komt ook wel laat natuurlijk. De naam GMail is overal al ingeburgerd. Waarschijnlijk zal GMail nu omgevormd worden tot GoogleMail zoals in de UK reeds gebeurd is na een gelijkaardige rechtzaak.

 3. ik zou graag een émail aanmaken voor onze leefgroep om also te via internet te kunnen communiceren met de ouders vandaar.

 4. Tom Michiels

  17 months ago

  Beste Chris,

  een gmail account kan je aanmaken via:

  http://mail.google.com/mail/signup
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *