Gigantische Google Analytics update op til

Google Analytics logoGoogle plant een gigantische update voor het Analytics systeem, dat meldt ons Justin Cutroni via z’n blog. Het belangrijkste nieuws is de vervanging van het urchin-javascript door een nieuw ga.js. Dat brengt meer veranderingen met zich dan je op het eerste zicht zou verwachten.

Het nieuwe script wordt object-georiënteerd en sneller, waardoor een aantal nieuwe features worden gelanceerd. Het gevolg is dat urchinTracker() and __utmSetVar() overbodig worden, maar wees gerust, het oude script verdwijnt niet meteen.

Een eerste nieuwe feature is iets waar we al lang op hopen, namelijk event-tracking. De nieuwe code laat je toe om bijvoorbeeld videofilmpjes te gaan meten, zonder dat je extra pageviews moet gaan creëren.

Tweede toevoeging is een serie rapporten die focussen op interne zoekopdrachten via de zoekbalk. Erg handig om inzicht te krijgen in je bezoekers.

Ten slotte wordt de nieuwe versie van het log-file analyse systeem Urchin gelanceerd. Het pakket is hiermee al aan versie 6.

De update zal een grote impact hebben op de manier waarop we met Google Analytics werken. We komen hier wellicht nog vaak op terug in de komende weken als we meer zicht hebben op de mogelijkheden. De update zit namelijk nog in de beta-fase.

3 Comments

  1. Joris Roebben

    17 months ago

    Klinkt veelbelovend ! Vooral naar event-tracking kijk ik uit…

  2. Joris Roebben

    17 months ago

    Ben trouwens eens benieuwd wanneer de integratie tussen Google Analytics en Feedburner er van gaat komen. Het kan toch moeilijk dat Google Feedburner niet heeft overgenomen met die integratie als doel (en natuurlijk het feit dat ze dan nog meer informatie over internet traffiek kunnen vergaren…)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *