Geef jouw Pinterest een boost!

pinterest-300x187Pinterest draait volledig om mooie afbeeldingen, liefst jouw afbeeldingen met een link naar jouw website. Naast deze mooie pins wil je natuurlijk enthousiaste volgers en interactie met deze volgers. Dat gebeurt helaas niet zomaar… Volgers op Pinterest opbouwen kost namelijk tijd en moeite. We zetten enkele tips op een rij om jouw volgers op Pinterest een boost te geven!

Pinterest afbeeldingen

Zorg voor kwalitatieve afbeeldingen die interessant zijn voor jouw doelgroep. Als bedrijf is het bijna vanzelfsprekend dat je jouw afbeeldingen met een link naar jouw website pint. Toch is het belangrijk dat je ook verder kijkt dan enkel je eigen content. Kies dus voor zowel een bord met jouw producten, als een bord met bijvoorbeeld doe-het-zelf fiches of tips. Tracht mensen te inspireren. Pinterest is namelijk veel meer dan een medium voor zelf-promotie.

Interactie op Pinterest

Naast goede afbeeldingen is ook de interactie met andere pinners belangrijk. Zoek pinners die borden hebben, gerelateerd aan jouw branche. Volg de borden van deze pinners en reageer op pins die ze plaatsen. Hierdoor creëer je zichtbaarheid en wie weet volgen ze jou ook terug. Let wel op dat het aantal volgers en de mensen die jij volgt min of meer in evenwicht is. Zodra je meer mensen volgt, dan dat je volgers hebt, wek je de indruk dat je een spammer bent.

Promoot jouw Pinterest

Belangrijk is dat jouw klanten, potentiële klanten of bezoekers van jouw website, op de hoogte zijn van jouw Pinterest. Als mensen niet weten dat je een Pinterest hebt, is de kans klein dat ze je gaan volgen. Promoot daarom jouw pagina zowel op je website met buttons, als in jouw nieuwsbrief. Je kan ook nog een link naar de Pinterest van jouw bedrijf toevoegen aan je e-mailhandtekening!

Meer volgers op Pinterest: de 10 belangrijkste tips

 • Zorg dat jouw producten eruit springen ten opzichte van concurrenten
 • Maak gebruik van de samenwerkingsmogelijkheden
 • Creëer meerdere prikborden
 • Volg andere relevante gebruikers
 • Pin ook afbeeldingen van andere websites en gebruikers
 • Re-pin andere pins, like andere boards en geef commentaar, zo breng je interactie te weeg
 • Integreer op jouw webpagina’s een Pinterest-button
 • Pin regelmatig om zichtbaar te blijven onder je volgers
 • Pinterest draait om beeld, dus kies voor kwaliteitsfoto’s
 • Vergroot je vindbaarheid en maak gebruik van zoekwoorden in de beschrijvingen van je borden en pins!

 

 

Executive Summary

Naast mooie pins wil je enthousiaste volgers en interactie met deze volgers op Pinterest.
Dat gebeurt helaas niet zomaar… Tips om jouw volgers op Pinterest op te bouwen!

Leave A Comment
  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *