Gebruikers Google Reader vluchten naar Feedly

Nadat Google aankondigde dat Google Reader binnenkort met pensioen gaat, verhuisden 500.000 gebruikers naar concurrent Feedly. De aankondiging van Google zorgde voor heel wat commotie, een petitie om Google Reader te behouden leverde zelf 120.000 handtekeningen op. Maar de concurrerende RSS-lezer Feedly is er niet rouwig om, zij ontvangen de nieuwe gebruikers met open armen.

Google Reader doet de boeken dicht

Afgelopen week maakte Google bekent dat Google Reader met pensioen gaat. Naar eigen zeggen omdat het aantal gebruikers fors daalde en RSS minder belangrijk is geworden door de opkomst van Twitter en Facebook. Daarnaast wil Google minder producten en diensten aanbieden, ze willen zich toespitsen op enkele succesvolle tools. Zo zegt Brian Shih,voormalig productmanager bij Google, dat Google de voorbije jaren ontwikkelaars van Google Reader weghaalde om aan het sociale netwerk Goolge+ te werken.

Feedly: een waardig alternatief

Sinds de bekendmaking dat Google Reader de deuren sluit verhuisden heel wat gebruikers naar andere RSS-lezers. De alternatieven voor Google Reader kenden dan ook een enorme groei aan. De meeste gebruikers kozen alternatief Feedly. Er vond een volksverhuis naar de RSS-lezer plaats, Feedly telt momenteel 500.000 nieuwe gebruikers. De IOS-applicatie van Feedly steeg zelfs naar de top 3 gratis applicaties in de App Store.

Deze massale verhuis betekent niet dat ze Google reader opgaven. Online bestaan er verschillende petities waar gebruikers smeken om terug te komen op de beslissing. Er werden reeds liefst 120.000 handtekeningen verzameld!

Feedly biedt nieuwkomers een warm welkom

De RSS-lezer Feedly ontvangt de nieuwe gebruikers met open armen. Om de nieuwkomers wegwijs te maken heeft Feedly een instructiegids online geplaatst. Daarnaast belooft Feedly de komende 30 dagen er alles aan te doen om de nieuwe gebruikers te bedienen. Zo heeft Feedly reeds zijn bandbreedte vertienvoudigd en een suggestie-afdeling toegevoegd. Hier kunnen nieuwe gebruikers opmerkingen en wensen achter laten. Als laatste belooft Feedly ook om wekelijks nieuwe functies toe te voegen aan de service.

De Google Reader gebruikers hebben nog tijd tot 1 juli om een andere RSS-lezer te kiezen.

Executive Summary

Het einde van Google Reader veroorzaakt een massale volksverhuis.
Maar liefst 500 000 gebruikers verhuisden al naar concurrent Feedly.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *