Gaan Yahoo en Apple intensief samenwerken?

Marissa Mayer, sinds juli 2012 CEO van Yahoo, drukt stilaan haar stempel op het beleid van de internetgigant. Volgens verschillende Amerikaanse media zijn Yahoo en Apple yahoovolop in gesprek om binnenkort intensief te gaan samenwerken. Mayer had al langer aangegeven dat Yahoo een prominentere rol moet spelen op mobiele apparaten, met name op de iPhone en iPad. Pittig detail: Mayer bekleedde jarenlang een topfunctie bij Google, waar ze in 1999 aan de slag ging als ’employee number 20′. Bovendien was ze de eerste vrouwelijke ingenieur die er ondere andere streng op toekeek dat de homepage van Google niet door advertenties werd bezoedeld.

Yahoo levert nieuws en sport aan Apple

Wat houdt de samenwerking concreet in? Een actieve samenwerking op het gebied van software waarbij Yahoo een grotere rol zou spelen bij het aanleveren van nieuws en sport aan Apple. Op dit ogenblik levert Yahoo al data voor de weer- en aandelenapplicatie voor iPhone en iPad. In de stemherkenningsdienst Siri wordt de sportinformatie van Yahoo ook al geïntegreerd.

Minder afhankelijk van Google

Apple van zijn kant wil minder afhankelijk worden van Google, dat met het Android besturingssysteem een rechtstreekse concurrent is in de markt van de mobile devices. Voor Yahoo geldt dat helemaal niet waardoor een samenwerking voor Apple logischer is.

Executive Summary

Yahoo en Apple bundelen de krachten in de concurrentiestrijd tegen Google
Yahoo zou vooral nieuws en sport voor iPad en iPhone leveren.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *