Firefox besturingssysteem voor smartphones

Firefox heeft bekendgemaakt dat zijn mobiele besturingssysteem Firefox OS tegen het einde van het jaar in 16 landen wordt gelanceerd. Het is niet bekend of België daar ook bij zal zijn. Eerder Firefox OS Gary Kovacswerd al bekend dat het Firefox besturingssysteem voor de zomer in een aantal landen op de markt komt waaronder Brazilië, Spanje en Portugal. Onlangs maakte Gary Kovacs, de topman van Firefox, bekend dat er nog 16 landen bijjkomen.  

Firefox OS: focus op groeimarkten

Opvallend is dat Amerika in het lijstje ontbreekt. “We richten ons initieel op de groeimarkten waar Firefox sterk staat“, aldus Gary Kovacs. “Het zou niet logisch zijn om een smartphone meteen in de hele wereld te lanceren.” In Zuid-Amerika, Azië en Afrika is er nog veel groei mogelijk op het gebied van smartphones. In Europa en de VS is dat veel minder het geval.

Open source webstandaard

Firefox OS is een mobiel besturingssysteem van Mozilla dat gebaseerd is op de webstandaard HTML5. Het is een open source systeem (iSO en Android zijn dat niet) waarbij developers toegang hebben tot alle onderdelen van de software. De Chinese telecombedrijven ZTE en TLC produceren de eerste smartphones met Firefox OS. Mozilla krijgt in Europa de steun van Telefonica, Telenor, Deutsche Telekom en Telecom Italia.

De concurrentie op de markt van de smartphones is bikkelhard. Afwachten of Firefox OS er op termijn in slaagt om Android en iOS bij te benen!

Executive Summary

Firefox OS wordt eind dit jaar gelanceerd in 16 landen
De focus ligt op groeimarkten zoals Zuid-Amerika en Azië.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *