Facebook’s send button vervolledigt online delen?


De like button van Facebook is enorm populair. Je kan hem dan ook vinden op een heleboel websites. Wat niet iedereen weet is dat Facebook ook een optie had om mails te sturen naar je vrienden vanuit je facebook-account.
Deze optie had echter weinig succes en wordt nu vervangen door een send button. De nieuwe send button maakt een mooi geheel samen met de like button. Je kan er een bericht mee versturen naar een Facebook vriend of naar een e-mailadres. Als je een bericht stuurt naar een Facebook vriend of hun e-mailadres krijgen ze dit op Facebook aan in plaats van in hun mailbox.

Je kan de send button ook gebruiken om berichten te plaatsen op de newsfeed van een groep waarvan je lid bent. Als je bijvoorbeeld een groep maakt om een verrassingsfeest te organiseren voor een vriend of familielid kan dit zeker interessant zijn.


Facebook send button op de website 1-800-flowers

Waarom e-mail als ik Facebook heb?

Het persoonlijke aspect van deze optie spreekt voor zich. Zo kan je berichten enkel delen met de personen die ook echt geïnteresseerd zouden zijn. Een like komt in je nieuwsbericht en wordt gedeeld met al je vrienden.

Daarnaast zit niet iedereen op Facebook. In Nederland is dit zelfs maar 25% van de bevolking. Met de nieuwe knop kan je berichten dus ook snel delen met vrienden die geen Facebook profiel hebben.

Beter dan een e-mailknop?

Op het eerste zicht ziet de send button er zeker goed uit. Helaas is hij niet perfect. Je kan de send button enkel gebruiken als je beschikt over een Facebook account en ingelogd bent.

Voor 75% van de Nederlanders en 60% van de Belgen is de knop dus even waardeloos als de like button.

1 Comment

  1. IvoryGFede

    3 months ago

    Really when someone doesn’t understand then its as much as other visitors that they will help,
    so here it happens.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *