Facebook voegt videofunctie toe aan Instagram

Facebook gaat binnenkort een videofunctie toevoegen aan zijn foto-app Instagram. Dat heeft het bedrijf gisteren zelf bekendgemaakt op een persconferentie. Facebook is sinds vorig jaar eigenaar van de populaire foto-applicatie.

Met de nieuwe videofunctie kunnen gebruikers van Instagram korte clipjes van 3 tot 15 seconden uploaden en delen. Net zoals bij de foto’s zullen ook op de video’s filters geplaatst kunnen worden. Gebruikers kunnen in totaal kiezen uit 13 mogelijke filters. Zo zullen gebruikers ondermeer kunnen kiezen uit een filter die de beelden zwart wit maakt, en een filter die de beelden wazig maakt.

Facebook heeft ook gedacht aan de iPhone gebruikers. Zij krijgen de cinema optie. Die zorgt ervoor dat videobeelden gestabiliseerd worden om filmpjes met teveel schokken te vermijden.

Concurrentie voor Vine

Met de videofunctie wil Facebook zijn foto-app wapenen tegen concurrenten zoals Vine van Twitter. In Vine hebben gebruikers de mogelijkheid om filmpjes van maximum 6 seconden te uploaden. Een verschil met Vine is dat de filmpjes in de Instagram app niet in een loop zullen afspelen.

Kevin Systrom, de oprichter van Instagram, maakt van de gelegenheid gebruik om enkele cijfers over Instagram bekend te maken. De app heeft ondertussen zo’n 130 miljoen gebruikers, dat zij er 100 miljoen meer dan bij de overname door Facebook. Er zijn ondertussen ook al meer dan 16 miljard foto’s gedeeld via de app.

De nieuwe versie van de app, met de ingebouwde videofunctie, komt er tegelijk voor iOS en Android. Instagram heeft dus duidelijk geleerd uit het verleden. De app was immers veel later beschikbaar voor Android dan voor iOS, wat voor heel veel ergernis leidde bij Androidgebruikers.

Veel mysterie rond persconferentie

De persconferentie waarop de nieuwe videofunctie werd gepresenteerd, was vooraf met veel mysterie omheven. Via een cryptische boodschap maakte Facebook journalisten warm voor het evenement. Maar al snel duikten de geruchten op als zou Facebook een videodienst lanceren.

Ook Twitter zag de bui duidelijk hangen. Wie de afgelopen dagen informatie zocht over het Facebook evenement op Twitter, kreeg een gesponsorde tweet over Vine te zien bovenaan de pagina.

Executive Summary

Nieuwe videofunctie Instagram
Facebook lanceert een nieuwe videofunctie voor de Instagram app, en daarmee wordt het een directe concurrent voor Vine van Twitter.

1 Comment

 1. XiaoCSkura

  3 months ago

  Thanks for one’s marvelous posting! I actually enjoyed reading
  it, you may be an incredible author. I will make sure you
  bookmark your blog and could keep coming back
  very soon. I would like to encourage you to definitely continue your great
  job, possess a nice holiday weekend!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *