Facebook plant onderzoek naar artificiële intelligentie

facebook plant onderzoek naar artificial intelligence

Artificiële intelligentie op FacebookFacebook maakt plannen om een laboratorium op te starten dat onderzoek zal doen naar artificiële intelligentie. Dit kan gebruikt worden om de gegevens van Facebook gebruikers en hun posts nog beter te analyseren.

De plannen van Facebook om onderzoek te doen naar artificiële intelligentie worden steeds concreter. Professor Yann LeCun van de Universiteit van New York maakt onlangs bekend dat Facebook van plan is om een flinke stap vooruit te zetten op het vlak van artificiële intelligente. Dat deed hij … op Facebook.

Samenwerking tussen Facebook en de Universiteit van New York

Om dat te bereiken zal er een samenwerking opgestart worden tussen Facebook en het Center for Data Science van de Universiteit van New York. Samen zullen ze onderzoek doen naar data science (gegevens wetenschap), machine learning (machines dingen laten leren) en artificiële intelligentie. Het is de bedoeling om samen belangrijke doorbraken op deze domeinen te realiseren. Het nieuwe laboratorium wordt waarschijnlijk over enkele dagen officieel aangekondigd door Facebook CEO Mark Zuckerberg, maar professor Yann LeCun maakte het nieuws nu al bekend op zijn Facebook en Google+ pagina. LeCun wordt immers de directeur van dit nieuwe onderzoekslaboratorium.

Een onderzoekslaboratorium voor artificiële intelligentie

In september werd er reeds een eerste onderzoeksteam voor artificiële intelligentie samengesteld. Zuckerberg verklaarde toen het volgende: “The goal here is to use new approaches in artificial intelligence to help make sense of all the content that people share so we can generate new insights about the world to answer people’s questions. Over time, I think it’s going to be possible to build services that are much more natural to interact with and can help solve many more problems than any existing technology today.”

Wat is de bedoeling van het onderzoek?

Het is met andere woorden de bedoeling van het onderzoek om artificiële intelligentie te gaan gebruiken om de content die mensen delen op Facebook te analyseren. Het is de bedoeling om de resultaten van het onderzoek te gebruiken om nieuwe inzichten te genereren en om betere services te creëren die veel natuurlijker zijn om mee om te gaan dan eender welke technologie die vandaag bestaat. Het is ook de bedoeling om dankzij artificiële intelligentie een beter antwoord te kunnen bieden op allerlei vragen en problemen.

Uiteraard zijn er miljoenen mensen die elke dag persoonlijke informatie delen op en mét Facebook. Dankzij artificiële intelligentie zal Facebook in staat zijn deze informatie beter te ontcijferen. Dat is nuttig om ervoor te zorgen dat de juiste content tot bij de juiste mensen geraakt, zodat de resultaten voor bijvoorbeeld gerichte advertenties zullen verbeteren.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *