Facebook op weg naar 1 miljard gebruikers met feature phone strategie

Facebook feature phoneVoor ieder type smartphone (iPhone, Android, Blackberry, Sidekick, Windows Phone, …) is er wel een Facebook applicatie verkrijgbaar. Nu wil Facebook zich ook richten op de mobiele markt van de feature phones.  Feature phones is een term om low-end mobiele telefoons te omschrijven. Die beschikken over minder mogelijkheden en rekenkracht dan een smartphone, maar kunnen meer dan een gewone traditionele mobiele telefoon. Feature phones draaien vaak applicaties ontwikkeld in JAVA ME e.d. en hebben geen mogelijkheid om native software te laten functioneren.

Facebook feature phone app

Omdat de feature phone toch een vrij groot segment is op de mobiele markt, besliste Facebook om in samenwerking met Snaptu een feature phone app te ontwikkelen. De release van de feature phone app zal Facebook mobile voor  50 verschillende operatoren in 45 landen beschikbaar maken.

Voordelen

Facebook Feature Phone appDe applicatie zorgt voor een betere Facebook ervaring voor de meest populaire functies, zoals een gemakkelijker te navigeren home-screen, contact synchronisatie en het sneller bekijken van foto’s en (status)updates van vrienden.

Met de wereldwijde mobiele marktuitbreiding en verhoogde toegankelijkheid van de mobile applicatie zal het vermoedelijk dan ook niet lang meer duren vooraleer Facebook 1 miljard gebruikers kan registreren.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *