Facebook neemt LiveRail over om videoadvertenties te verbeteren

Advertenties op Facebook. Je gebruikt ze om meer bekendheid te creëren, meer mensen naar je website te lokken of om meer zichtbaarheid op je Facebook-pagina te krijgen. Momenteel gebruik je waarschijnlijk enkel tekstadvertenties of gesponsorde berichten met een foto. Daar kan verandering in komen. Je kan er namelijk ook voor kiezen om relevante Facebook videoadvertenties te laten zien. Om hierop in te spelen, heeft Facebook LiveRail overgenomen. Ontdek hier de voordelen van deze overname voor marketeers.

Relevantere Facebook videoadvertenties

Facebook heeft weer een start-up overgenomen die de sociale netwerksite kan helpen bij het uitbreiden van zijn diensten. Facebook kocht LiveRail op, een videoadvertentie bedrijf. De overname gebeurde volgens sommige bronnen voor een bedrag van 500 miljoen dollar. Facebook hoopt hiermee relevantere videoadvertenties aan te kunnen bieden aan zijn gebruikers. In maart 2014 lanceerde Facebook de 15 seconden videoadvertenties die automatisch afspelen. Dit zijn video’s die in het nieuwsoverzicht van de Facebook-gebruikers verschijnen. Met de hulp van LiveRail zal Facebook adverteerders echter ook de mogelijkheid geven om een groot inventaris van video’s, aangereikt door uitgevers, te raadplegen.

Dankzij LiveRail kunnen adverteerders een grote inventaris van video’s, aangereikt door uitgevers, raadplegen.

Click to tweet!

Hieruit kunnen adverteerders dan kiezen in welke filmpjes hun advertenties vertoond zullen worden. Dit is natuurlijk positief voor marketeers, aangezien zij hun potentiële klanten op een bijkomende manier kunnen bereiken. Op termijn zullen deze videoadvertenties bovendien niet enkel op de sociale netwerksite vertoond worden. Facebook lanceerde eerder al het ‘Facebook Audience Network’, waarbij advertenties ook in apps van partners vertoond worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van dezelfde targeting methodes als bij de beeldadvertenties op Facebook. Zo wordt er onder andere op geslacht of leeftijd getarget om relevante boodschappen bij bepaalde Facebook-gebruikers te krijgen. In de toekomst zal dit nog verder uitgebreid worden. Het is namelijk mogelijk dat het Facebook Audience Network en LiveRail zullen samenwerken om getargete videoadvertenties te laten verschijnen in apps.

Welke diensten biedt LiveRail aan?

De diensten van LiveRail kunnen opgesplitst worden in drie grote onderdelen:

  • Op het realtime biedingplatform kunnen uitgevers hun video’s ter beschikking stellen. Marketeers die met de videoadvertenties willen werken, krijgen toegang tot dit overzicht van video’s. Deze filmpjes worden daarna beoordeeld zodat LiveRail marketeers helpt bij het kiezen van het beste platform voor videoadvertenties. Er wordt dus bepaald in welke video’s de advertenties getoond zullen worden.
  • Vervolgens heeft LiveRail ook een checkpoint-technologie. Deze is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat er geen reclame met alcohol of roken aan minderjarigen vertoond wordt.
  • Ten slotte wordt ook de data bekeken. Marketeers delen hierbij onder andere aan uitgevers mee welke soort advertenties de beste resultaten opleveren.

Welke voordelen hebben Facebook videoadvertenties voor je bedrijf?

De overname van LiveRail biedt verschillende voordelen en opportuniteiten voor je bedrijf. Marketeers krijgen de mogelijkheid om relevante Facebook videoadvertenties op te stellen. Je krijgt ook de kans om te kiezen uit een groter inventaris van video’s, opgesteld door de uitgevers, waarin je advertenties kunnen verschijnen. De advertenties zullen relevant zijn omdat ze niet alleen goed getarget zijn op mensen binnen je doelgroep, maar ook te zien zijn in filmpjes waar Facebook-gebruikers in geïnteresseerd zijn. Hiermee zullen ze meer Facebook-gebruikers aanspreken. Videoadvertenties trekken namelijk meer de aandacht dan tekstadvertenties. Bovendien zijn ze aantrekkelijker.

De video’s zijn relevant, waardoor bezoekers sneller geneigd zijn om ze te bekijken en actie te ondernemen.

Click to tweet!

Hierdoor zullen de gebruikers meer interesse vertonen en sneller actie ondernemen. De video’s zijn namelijk relevant voor hen, waardoor ze sneller geneigd zijn om de filmpjes te bekijken en actie te ondernemen. Goed geoptimaliseerde videoadvertenties op Facebook zullen je ROI (rendement op je investering) verhogen. Denk hierbij wel aan je online marketingstrategie. Op welke kanalen ben je al aanwezig, welke tone-of-voice gebruik je daar, welke stijl gebruik je voor je tekstadvertenties op Facebook,…? Deze videoadvertenties moeten namelijk binnen je strategie passen.

Wie is LiveRail?

LiveRail is een bedrijf met 170 werknemers dat videoadvertentietechnologie ontwerpt en op de markt brengt. Het bedrijf werd in 2007 opgericht en het hoofdkantoor is in San Francisco gelegen. De andere kantoren liggen in New York, Londen, Parijs, Duitsland en Roemenië. Het bedrijf werkt samen met klanten zoals ABC Family, A&E Networks en Dailymotion om relevante advertenties te plaatsen in de video’s die op hun website en in apps worden vertoond. LiveRail biedt een online videoadvertentie platform aan waarbij per maand 7 miljard videoadvertenties vertoond worden. LiveRail was van plan om eind 2014 naar de beurs te gaan. Deze plannen zijn echter gewijzigd door de overname van Facebook.

Executive Summary

Facebook heeft opnieuw een bedrijf overgenomen. LiveRail biedt relevante videoadvertenties aan en kan Facebook helpen met de optimalisatie en uitbreiding van advertenties via filmpjes. Marketeers kunnen op die manier relevante Facebook videoadvertenties gebruiken om Facebook-gebruikers aan te spreken.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *