Onlyhumans

AlgemeenFacebookFacebook chatMeer topics Reuters

16.07.2012 - Social

Facebook luistert uw chatlogs af!

Sociale netwerksites zoals Facebook zouden volgens het Amerikaanse persagentschap Reuters de chatlogs van hun gebruikers afluisteren en verdachte gesprekken aan de politie doorspelen.

Hoe Facebook te werk gaat? Via speciaal op maat gemaakte software worden de chats gescand op bepaalde woorden. En na het vinden van verdachte items bekijkt Facebook of de bevindingen aan de politie moeten doorgespeeld worden.

De actie van Facebook lijkt alvast resultaten af te werpen. Begin maart van dit jaar werd nog een dertigjarige man opgepakt omdat hij over seks aan het chatten was met een 13-jarig meisje. De berichtenscan van Facebook gaf vrijwel meteen aan dat het om een verdacht gesprek ging, waarna de politie werd ingeschakeld. Daarna werd de computer van de minderjarige ingenomen en werd een afspraak gemaakt met de man, die prompt in de boeien werd geslagen.

Volgens Reuters is Facebook niet het enige bedrijf dat nieuwe technologieën inschakelt om pedofielen op te sporen. Andere sociale netwerksites zouden van vergelijkbare technieken gebruik maken. 

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans