30.04.2013 - Social

Facebook-likes onthullen Suske en Wiske-cover

Pixel per pixel, Like per Like wordt de Suske en Wiske-cover onthuld. Sinds dit weekend staat in het Wijnegem Shopping Center een groot scherm waarop de cover van de nieuwe Suske en Wiske-reeks ‘Amoras’ onthuld wordt. Per ‘Like’ op Facebook wordt één pixel van de cover zichtbaar. Op 8 mei wordt ‘Amoras’ officieel voorgesteld door De Standaard Uitgeverij.

 

Promotieactie Amoras

Wiske vermist

Er wordt enorm veel buzz gecreëerd rond het nieuwe album van Sukse en Wiske. Begin april werd aangekondigd dat Wiske vermist was. Er werd een oproep gedaan om de ‘vermist-poster’ te downloaden en te verspreiden. Op de poster staat vermeld dat ze vermist is sinds 3 april en laatst gezien is op Amoras. De boodschap van de poster is duidelijk: “Help ons Wiske vinden”.

Doodsbrief Wiske

De uitnodiging voor de persconferentie was nog opvallender. Een doodsbrief waarin het overlijden van het populaire strippersonage Wiske wordt aangekondigd. "Suske, Tante Sidonia, Jerom en professor Barabas melden u vol ongeloof en met ontzetting dat ons aller hartsvriendin Louise van ons is heengegaan", klinkt het. "Mogelijkheid tot afscheid nemen en het beantwoorden van al uw vragen op 3 mei 2013."

“Like” de Facebookpagina en onthul de cover

De laatste in een reeks van promotieacties rond ‘Amoras’ is het pixel per pixel onthullen van de cover. De cover wordt onthuld op een groot scherm van zes meter hoog en drie meter breed. Per 'like' op de Facebookpagina wordt er één pixel van de cover onthuld. Het scherm staat op het centrale plein van het winkelcentrum. Katrien Geysen van het Wijnegem Shopping Center vertelt: “De belangstelling is bijzonder groot. Heel wat shoppers halen onmiddellijk hun gsm boven om naar de Facebookpagina te gaan.” Aan dit tempo wordt verwacht dat de volledige afbeelding zaterdag 4 mei te zien zal zijn. Mooi op tijd voor de release van het album op 8 mei.

 

Amoras: Suske en Wiske, the saga unfolds

Het verhaal zal zich afspelen op het eiland Amoras in het jaar 2047. Geen toeval, honderd jaar eerder begon het toen allemaal voor Suske en Wiske. Een mysterieuze trailer lichtte al een tipje van de sluier. Het zou gaan om een volwassen versie van Sukse en Wiske. “Één flits. Meer was er niet nodig om de wereld van Suske en Wiske voor altijd te veranderen. Één druk op de foute knop. Het einde van een vriendschap. Uit elkaar gerukt, gedropt in een onbekende omgeving. Alleen. Apart. Rondzwervend in een nabije toekomst waarin hun eeuwige antagonist de plak zwaait.” Dat staat te lezen op de officiële webpagina. Voor meer informatie zal het afwachten zijn tot de release van het album.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans