Facebook heeft nu 1 miljoen actieve adverteerders

Facebook heeft de kaap van 1 miljoen actieve adverteerders overschreden. Dat heeft het zelf bekendgemaakt in een blogpost. Een actieve adverteerder is iemand die in de laatste vier weken een advertentie heeft geplaatst. Bij Facebook zijn ze alvast heel trots op deze nieuwe mijlpaal. In de blogpost worden alle adverteerders uitdrukkelijk bedankt door Dan Levy, marketingverantwoordelijke bij Facebook.

Bij de actieve adverteerders op Facebook zitten niet alleen grote multinationals, maar zeker ook heel veel lokale bedrijven. Ook voor hen kan Facebook immers een geschikt advertentieplatform zijn. Dankzij de targetting opties heb je als adverteerder namelijk de mogelijkheid om heel regionaal te adverteren, zoals een bepaalde streek of zelfs stad. Facebook is bovendien ook een advertentieplatform dat geschikt is voor elk budget, zo benadrukt Dan Levy nog.

Advertentieplatform verder verfijnen

Dat Facebook deze mijlpaal heeft bereikt, wil niet zeggen dat het blijft stilzitten. Er wordt constant gewerkt om het advertentieplatform verder te verfijnen. Zo laat Facebook weten dat het momenteel druk in de weer is om het mobiele advertentieplatform sterk te vereenvoudigen, zodat het in de toekomst nog eenvoudiger en gebruiksvriendelijker is.

Europese statistieken

Facebook maakte van de gelegenheid ook gebruik om enkele statistieken over Europa bekend te maken. Volgens deze Europese statistieken zijn er in één week tijd zo’n 270 miljoen impressies voor lokale bedrijvenpagina’s. Dit getal is een gemiddelde dat werd afgenomen in de periode van 1 tot 28 maart 2013. Volgens Facebook zijn er gemiddeld 8 miljoen reacties op bedrijvenpagina’s per week. Ruim 60% van de actieve Facebook gebruikers is verbonden met ten minste één lokale bedrijvenpagina.

Nog volgens Facebook telde het sociale netwerk eind maart in totaal 1,11 miljard actieve gebruikers. Het aandeel gebruikers dat het netwerk alleen bezoekt via een smartphone of tablet, groeit echter heel hard.

Executive Summary

1 miljoen Facebook adverteerders
Facebook maakt in een blogpost bekend dat het de kaap van 1 miljoen actieve adverteerders heeft overschreden.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *