Facebook groeit fenomenaal – nu derde grootste site in de V.S.

Het sociaal netwerk, Facebook, heeft de laatste jaren een immense grote aangenomen.  Het netwerk kent nu meer dan 500 miljoen gebruikers. Facebook is niet meer alleen een social site voor vrienden en kennissen. Het is een platform geworden voor ondernemingen, culturen,  vrije meningsuiting,.. Kortom een hele wereld die nog lang niet aan het einde van zijn groei is. Het komt dus niet als een verrassing dat Facebook Yahoo heeft verdrongen van de derde positie van sites met grootste aantal maandelijkse unieke bezoekers. Facebook heeft nu de giganten, Microsoft en Google , in het oog die nog de tweede en eerste plaats bekleden.

Deze intrede in de top 3 is alles behalve onverwacht te noemen. Anderhalf jaar geleden  stormde Facebook al eenvoudig naar de vierde plaats en haalde het al meer pageviews dan Yahoo. Facebook had Yahoo recent ook al ingehaald als tweede grootste video site in de VS. De nummer één hier is natuurlijk You tube dat onderdeel is van Google.

De online advertentiemarkt groeit aan een hoog tempo. Steeds meer ondernemingen, zowel klein als groot, beseffen dat internet adverteren de te nemen stap is voor de toekomst. Facebook is vandaag de dag al goed voor bijna een kwart van alle display advertenties in de V.S. Door de veranderingen die Facebook heeft doorgevoerd in haar reglement voor advertenties zal deze comfortabele positie niet snel verloren gaan.

Het is niet enkel slecht nieuws voor Yahoo want ze zijn nog steeds de site met de meeste maandelijkse bezoekers in de V.S. Facebook is met 152miljoen maandelijkse bezoekers nog de nummer vier maar de concurrentie voelt de hete adem al. Bij Facebook zijn ze overtuigd dat ze binnenkort de magische punt van de 1 miljard accounts zullen overschrijden. En de grote hoeveelheid aan facebook-individuen zal nog eens aangevuld worden met de grote interesse van de zakenwereld nu social media marketing en social commerce duidelijk de toekomst zijn ondernemingen. De toekomst zal het uitwijzen …

2 Comments
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *