Facebook advertenties: best practices

Facebook-AdsDe online advertentiemarkt blijft elke dag groeien, en steeds meer bedrijven vinden hun weg naar Facebook Ads.Een groot bereik, een flexibel advertentieplatform, en enorm veel target mogelijkheden maken het een bijzonder interessant advertentieplatform. Daarnaast heeft Facebook de laatste maanden de advertentiemogelijkheden voor mobiel enorm uitgebreid, aangezien heel veel mensen Facebook bekijken via de app op hun smartphone of tablet. Helaas worden veel Facebook advertentie campagnes vandaag de dag verkeerd opgezet en benaderd, waardoor de resultaten uitblijven. Tijd dus om enkele best practices op een rijtje te zetten!

facebook ads

Verschillende advertentietypes

Facebook biedt verschillende advertentietypes: standaard advertenties, sponsored stories en page post ads. De standaard advertenties verschijnen in de rechterkolom van de nieuwsfeed. Sponsored Stories zijn advertenties waarbij je bijvoorbeeld ziet dat een van je vrienden een Facebook pagina geliked heeft of een reactie heeft gepost. Page post ads ten slotte zijn advertenties van berichten die je ooit op je Facebook pagina postte, zodat al je fans deze te zien krijgen (normaal krijgt maar een deel die te zien). Welke Facebook advertenties je moet gebruiken, hangt uiteraard van je doelstellingen en je vooropgestelde strategie af.

Facebook tools

Er zijn verschillende tools die je helpen bij het beheren van je Facebook advertentie campagnes:

 • Facebook Advertentiebeheer: vergelijk het met Adwords, maar dan voor Facebook. Te bereiken via http://www.facebook.com/ads/manage/campaigns/.
 • Facebook Power Editor: een tool om grote aanpassingen in bulk te doen. Hoe je deze tool download en gebruikt lees je hier.

Leer deze tools op de juiste manier te gebruiken, zodat je je Facebook campagnes op een efficiënte manier kan beheren.

Facebook metrics

Om de resultaten van je Facebook campagnes te analyseren, zijn onderstaande metrics cruciaal:

 • CPC: de kost per klik.
 • CPM: de kost per duizend impressies.
 • CTR: de click through rate, deze is gelijk aan het aantal kliks gedeeld door het aantal vertoningen.
 • Impressies: het aantal vertoningen van je advertenties.
 • Acties: acties die men kan doen nadat men op je advertentie geklikt heeft. Denk bijvoorbeeld aan het liken van je pagina, het delen van een post of het achterlaten van een reactie.
 • Bereik: het aantal mensen dat je advertentie gezien heeft.
 • Frequentie: het aantal keer dat één iemand je advertentie te zien kreeg.

Enkele algemene best practices

Tot slot geven we je nog enkele algemene best practices voor je Facebook advertentie campagnes:

 • Volg de Facebook Ads Guidelines, zodat je advertenties niet worden afgekeurd.
 • Zorg dat je Facebook Ads integraal deel uitmaken van de strategie van je bedrijf. Facebook Ads zijn geen losstaand, geïsoleerd geval! Je campagne moet in lijn liggen met de strategie en de doelstellingen van je bedrijf.
 • Target de juiste mensen: Facebook biedt enorm veel target mogelijkheden, gebruik die! Een brede, algemene targeting komt je CTR en je resultaten niet ten goede.
 • A/B testing: test verschillende advertenties en verschillende soorten advertenties uit. De advertenties die niet goed presteren pauzeer je, de rest behoud je.
 • Optimaliseer je campagnes waar nodig: een Facebook campagne vraagt regelmatige optimalisatie. Hou je resultaten in de gaten, kijk wat werkt en wat niet werkt, en optimaliseer.

Hopelijk vormen deze best practices een goede leidraad voor het efficiënt beheren van je Facebook campagnes. Veel succes ermee!

Executive Summary

Facebook advertenties: best practices
Op basis van deze best practices zet je binnen de korstte keren de perfecte Facebook ad campagnes op!

1 Comment

 1. VICTORIA EMMANUEL

  16 weeks ago

  lening! lening!! lening!!!
  Bent u op zoek naar een gerenommeerde en geaccrediteerde private lening bedrijf die leningen aan levensduur kans geeft. Wij bieden allerlei lening op een zeer snelle en eenvoudige manier, persoonlijke lening, autolening, huisleningen, studentenlening, zakelijke lening, beleggingslening, schuldconsolidatie en meer. Ben je afgewezen door banken en andere financiële instellingen? Heb je een consolidatie lening of een hypotheek nodig? Zoek niet meer zoals wij hier zijn om al uw financiële problemen een ding van het verleden te maken. Wij lenen fondsen uit aan particulieren en bedrijven die financiële hulp nodig hebben tegen een tarief van 2%. Geen socialezekerheidsnummer vereist en geen credit check vereist, 100% gegarandeerd. Ik wil dit medium gebruiken om u te informeren dat we betrouwbare en begunstigde hulp verlenen en wij zullen u graag een lening aanbieden.
  Dus mail ons vandaag op: (victoriaemmanuelloan@gmail.com) om nu een lening aan te vragen.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *