eBay koopt StumbleUpon voor $ 75 miljoen

StumbleUponDe geruchten deden al langer de ronde, en nu is het een feit : StumbleUpon wordt overgenomen door eBay, de grootste veilingsite ter wereld. StumbleUpon ontstond in Canada en wordt tot de meer succesvolle web 2.0 sites gerekend.

Het opzet is eenvoudig, StumbleUpon voorziet een browser toolbar die gebruikers toelaat op een button te klikken om sites te vinden die gerelateerd zijn aan hun interesses. De gerelateerde sites zijn dan ge-tagged door andere StumbleUpon gebruikers en de sites kunnen ook beoordeeld worden. Het StumbleUpon concept sloeg enorm aan en snel verhuisde de firma dan ook naar Silicon Valley (where it all happens…).

Vandaag kunnen ze naar eigen zeggen rekenen op een userbase van zo’n 2,4 miljoen gebruikers wereldwijd (met een groei van 150% in 2006). Onlangs nog werd een nieuwe dienst StumbleVideo gelanceerd die toegespitst is op video resultaten.

En wat is er dan zo interessant aan sites als StumbleUpon ? Sommigen zien in de nabije toekomst de kracht en macht van zoekmachines verminderen en menen dat social bookmarking steeds belangrijker gaat worden. Vooral het feit dat alles door mensen i.p.v. algoritmes beoordeeld kan worden zou deze evolutie kunnen verklaren. Of zoals we lazen op ZDNet : “Stumblen is vele malen leuker dan het doelloze gedwaal door onpersoonlijke zoekmachines.” en “Met de browserbalk StumbleUpon vindt u in een paar minuten tijd meer leuke websites dan u in een paar uur zou doen met een normale zoekmachine.

En hoe past StumbleUpon nu in de eBay-filosofie ? Michael Buhr, momenteel bij eBay, binnenkort manager van StumbleUpon verwoordt het als volgt :

StumbleUpon past in onze doelstelling om nieuwe gemeenschappen op te richten gebaseerd op handel en vertrouwen.

Click to tweet!

Kortom, niet alleen Google, Yahoo! en Microsoft zijn op het overnamepad. Eerder al nam eBay PayPal en Skype over.

Op de startpagina van eBay.com is momenteel al een aankondiging van StumbleUpon te zien :

StumbleUpon aankondiging op eBay.com

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *