Doktersadvies via videochat dankzij Google telemedicine beta

google telemedicine

Google onderzoekt de mogelijkheid om via videoconference op consultatie te gaan bij je dokter. Met telemedicine beta test Google of online doktersbezoeken zinvol zijn. Deze feature maakt deel uit van Google Plus Helpouts, een videoservice die de zoekgigant vorig jaar lanceerde. Ben jij even benieuwd als wij? We zetten de mogelijkheden van deze nieuwe feature op een rijtje.

Telemedicine beta: de mogelijkheden

In de eerste plaats laat de nieuwe Helpouts-functie verpleegkundigen toe ervaringen uit te wisselen via live videochat. Daarnaast biedt de feature real-time advies via een computer of mobiel toestel. Google wilt op deze manier zijn gebruikers nuttige en juiste informatie verlenen over gezondheidsproblemen. Denk hierbij aan basisinformatie over aandoeningen zoals slapeloosheid of voedselvergiftiging. Met deze nieuwe testfunctie achterhaalt de zoekmachine of er interesse is in medische informatie die rechtstreeks van artsen en verpleegkundigen komt.telemedecine google helpouts

Hoe werkt telemedicine beta?

Wanneer een gebruiker een bepaalde zoekopdracht ingeeft, zoals ‘congestief hartfalen’ of ‘schouderblessure’, biedt de nieuwe Helpouts-functie een link aan naar een video-dienst die aangemaakt werd door een arts of andere hulpverlener. Deze video biedt de gebruiker vervolgens advies over de ingegeven zoekopdracht..

Wie weet waarschuwt je spiegel binnenkort als er een verkoudheid dreigt

De voordelen van online consultaties

Telemendicine beta is een handig en minder kostbaar alternatief voor het traditionele doktersbezoek. Bovendien is er  altijd een arts beschikbaar. Via telefoon of videoconference staat er 24 uur per dag en 7 dagen per week een hulpverlener ter beschikking.

Wat heeft de toekomst in petto?

Elke dag wordt de technologie een beetje slimmer en kan het dat tikkeltje meer. Denk maar aan de automatische stofzuiger die weet wanneer en waar hij zijn afvalzak mag legen. Een vervolg daarop is het online raadplegen van je dokter. Voor velen klinkt dit waarschijnlijk enorm futuristisch, voor anderen gaat dit de normaalste zaak van de wereld zijn. Wie weet kan onze spiegel binnen enkele jaren je gezondheidstoestand scannen en waarschuwt het je als je verkouden dreigt te worden.

Executive Summary

Telemendicine beta is een handig en minder kostbaar alternatief voor het traditionele doktersbezoek. Bovendien is er altijd een arts beschikbaar.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *