Dezelfde content onder verschillende TLDs zonder je SEO te schaden?

De wereld van de duplicate content schudt op zijn grondvesten: volgens Googleman Matt Cutts is duplicate content op TLD’s (Top level domain) niet erg, zolang je maar belangrijke dingen aanpast zoals valuta,…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ets7nHOV1Yo[/youtube]

 

Opgemerkt via: http://www.karelgeenen.nl/14/dezelfde-content-onder-verschillende-tlds/

3 Comments

 1. Peter De Bruyn

  11 months ago

  Ben niet mee. Heb die video van Matt cutts ook gezien. Wat is jullie punt?

 2. KatrijnH

  11 months ago

  Dag Peter, de clue van dit hele verhaal? SEO-marketeers focusten altijd erg op het vermijden van duplicate content omdat het een Google-penalty kon opleveren. Nu blijkt dus – en dat vertelt Matt Cutts ook – dat je blijkbaar verschillende domeinnamen kan hebben (bijvoorbeeld: Queromedia.be en Queromedia.eu) met dezelfde content, zonder dat je blijkbaar aan duplicate content doet (wat iedereen wél dacht).

 3. Peter De Bruyn

  11 months ago

  Dat klopt inderdaad, Katrijn. Voor zover ik begrijp zou er wel een onderscheid worden gemaakt. Dit wil zeggen websites met dezelfde naam (en andere TLD)en verschillende websites.

  Ik moet zeggen dat ik duplicate content alleen beschouw tussen verschillende websites en niet gelijkaardige sites met verschillende TLD. Nu je het aanhaalt, kan ik erin komen dat het huidige standpunt voor commotie zorgt.

  Vraag me af hoe Google de eventuele linkbuilding tussen die sites dan ziet. Maar dat is dan weer een ander verhaal.

  SEO is duidelijk een dynamisch gegeven …

  By the way. Pikte dit bericht op via Twitter en was daarom verbaasd niet op een uitgebreid artikel of blog uit te komen. Vandaar mijn reactie.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *