De Bing aanval op Google is ingezet

Vanavond lanceert Microsoft’s zoekmachine Bing haar eerste spot van de enorme advertising campagne die Bing (decision machine) in de UK moet promoten als volwaardig alternatief voor Google (zoekmachine).

Ashley Highfield, MD & VP Consumer & Online Microsoft UK, legt de campagne als volgt uit:

“The ad campaign brings to life the concept of Bing as a decision engine, a tool that both cuts through the information overload and offers a new search experience.”

Click to tweet!

Apple en Microsoft hebben al een mooie geschiedenis van ads waarin ze elkaar proberen op de korrel te nemen, maar dit is de eerste keer dat Microsoft in een advertentie zo direct een aanval inzet op Google.

In totaal zijn er drie spots gedraaid maar voorlopig is enkel de eerste al vrijgegeven:

De volgende spots zal je ongetwijfeld binnenkort terugvinden op het Bing YouTube kanaal (sic).

Bing and Decide?

8 Comments

 1. Wasseo

  13 months ago

  Sinds juni 2009 zijn de volgende bronnen gebruikt om via organisch wijze op een door mij beheerde nederlandse site te belanden.

  altavista 0,06 %
  aol 0,06 %
  ask 0,08 %
  yahoo 0,53 %
  yandex 0,62 %
  bing 3,61 %
  google 92,00 %

 2. Wasseo

  13 months ago

  Sorry, de actuele gegevens zijn:

  google 92,00 %
  bing 3,61 %
  search 0,62 %
  yahoo 0,53 %
  ask 0,08 %
  altavista 0,06 %
  aol 0,06 %
  yandex 0,06 %

 3. Erwin Maas

  11 months ago

  Augustus 2011:
  Google 94%
  Other 3.2%
  Bing 1.6%
  Ask 0.8%
  Yahoo 0.4%

  Bij mij schiet het nog niet erg op met Bing en Yahoo :(

 4. Robby Mares

  11 months ago

  Ook hier is Google nog steeds heer en meester, hoewel er toch kansen liggen bij Bing! Je moet ze alleen weten te vinden en te grijpen ;-)

  Mvg,

  Robby

 5. Erwin Maas

  11 months ago

  Ben het met je eens Robby, onlangs een account aangemaakt bij Bing Webmastertools en mijn sites aangemeld en sitemaps geupload.
  Gezien de partijen die achter Bing zitten en hun vastberadenheid een groot marktaandeel te gaan verwerven ongeacht de kosten die gemaakt moeten worden zoals het lijkt (volgens mij hebben er 7 miljard per jaar voor over) ga ik hier nu ook voor, ik wil nu graag eens vooraan in de rij staan.

 6. Robby Mares

  11 months ago

  @Erwin

  En zie je al resultaten?

  Bing is inderdaad sterk bezig aan een inhaalbeweging en zoekt steeds meer nichemarkten op om daar marktleider te kunnen worden. Vooral in die niches is het dus eens zo interessant om een goede positie in te en in bepaalde gevallen zelfs tegen een lagere prijs dan op Google. Het grote probleem is de ‘Google habit’: nog veel mensen hebben de gewoonte om Google als dé standaard te aanzien om iets op te zoeken. Bing zal zich dus moeten (her)positioneren als waardig alternatief (misschien wel als ‘decision engine) en moet dat ook zoveel mogelijk aan de buitenwereld bekendmaken, want zeg nu zelf, hoeveel mensen kennen ‘Google’ en hoeveel mensen kennen ‘Bing’…

  Thx voor je bijdrage Erwin!

  Robby

 7. Erwin

  11 months ago

  Resultaat?, tsja:

  Geupdate tot heden:
  Aantal Bounce
  google 91,4% 65%
  bing 4,3% 54%
  Other 2,0% 100%
  yahoo 1,6% 75%
  ask 0,8% 100%

  Ik heb het bouncepercentage er even bij gezet want opvallend vind ik dat Google een hoger bouncepercentage heeft, toeval? Of zouden via Bing meer bezoekers binnenkomen die daadwerkelijk gericht zijn op… ?

  Maar het is wel erg kort dag om al conclusies te trekken, wat mijn oma wel eens zei wordt nu even weer actueel: “Hoop doet leven”. :)

 8. Robby Mares

  11 months ago

  Hi Erwin,

  het lijkt er inderdaad op dat bezoekers van Bing meer gericht lijken te zoeken (en ook vinden wat ze zoeken op je website…)

  Maar een hoog of laag bouncepercentage kan met verschillende factoren te maken hebben (design, content, …). Het is dus moeilijk om nu al een concreet beeld te vormen en je wacht inderdaad beter tot dat je het totaalplaatje kan vormen. Zo kun je beter conclusies trekken en gaan (her)optimaliseren.

  En mooi gezegd! Hoop doet inderdaad leven ;-)

  Nog veel succes!

  Robby
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *