Cuill, de nieuwe zoekmachine?

cuillEindelijk nog eens een privé-initiatief dat het aandurft een zoekmachine te maken. Cuill is de naam, ‘cool’ zo het worden uitgesproken. 3 Ex-Googlers met heel wat zoekmachine ervaring gaan er opnieuw voor, al wordt er niet echt verteld wat het vernieuwende zou zijn. En een zoekmachine is nog niet echt te zien. Iemand al een Cuill-bot in zijn logfiles tegengekomen? Zo kan je moeilijk concluderen dat het veelbelovend is.

Na te hebben gesproken met investeerders, hebben de oprichters (man en vrouw, btw) het bedrijf zelf opgericht met een 5 mio USD. Momenteel werken er een 10-tal mensen in hun kantoren in Sillicon Valley. Het is echter niet de eerste keer dat ex-googlers een nieuw technologiebedrijf opstarten. De kans bestaat dan wel dat Google na enige tijd dit bedrijf opnieuw opkoopt, à  la Applied Semantics.

Ben je zelf van plan een zoekmachine te bouwen? Leuk, hier zijn een paar tips, een aantal zaken waar je rekening moet mee houden. want het zou toch niet zo simpel zijn. 

1 Comment

  1. Rory Schellekens

    18 months ago

    Cuill heeft http://zwemmend.nl al bezocht, mijn eigen geschreven stats script kenden hem al dus de bot engine is al meer dan een jaar bekend.

    Het artikel met tips voor het bouwen van een eigen zoekmachine komt van Anna Patterson welke een van de mede oprichters is van Cuill.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *