Copywriting tips voor een betere homepage

Je homepage is de meest bezochte pagina van je website. Het is dus heel belangrijkhomepage dat deze er goed uitziet en ervoor zorgt dat bezoekers zo lang mogelijk op je website blijven. Daarom geven we je enkele essentiële copywriting tips om je homepage te verbeteren.

Zorg voor bevestiging

Zorg ervoor dat je bezoeker meteen weet dat hij op de juiste plaats is aangekomen. Het dominante element op je homepage is daarom best een duidelijke header met je naam, logo en slogan. In plaats van een vaste header kan je ook kiezen voor een slider met verschillende headers. Zorg er in elk geval voor dat de bezoeker meteen weet van wie de site is en waar hij over gaat.

Vermijd blabla op je homepage

Hou de teksten op je homepage kort en ga nergens te diep op in. Een onderwerp uitdiepen kan elders op je website. Wees to-the-point en schrap alle nietszeggende zinnen. Je bezoeker heeft immers weinig zin en tijd om langdradige teksten te lezen. Gebruik geen vakjargon, maar schrijf in eenvoudige zinnen die je lezers aanspreken. Zorg ervoor dat je ook op je homepage SEO toepast en de juiste keywords gebruikt zodat je site gevonden kan worden. Overdrijf hier echter niet mee, je schrijft ten slotte voor mensen, niet voor zoekmachines.

Overzicht en een duidelijke navigatie

Zorg ervoor dat wanneer een bezoeker op je homepage komt, hij in een oogopslag weet waar hij aan toe is. Een duidelijke navigatie zodat alles gemakkelijk te vinden is, zorgt voor veel gebruikscomfort zodat bezoekers sneller doorklikken en dus langer op je website blijven. Zet ook je blog in de schijnwerpers. Dit is immers een plaats waar je veel nuttige informatie kan posten en pronken met je uitgebreide kennis. Je kan je blog in de kijker zetten door bijvoorbeeld het meest recente blogbericht op je homepage te posten.

Overtuig de bezoekers van je homepage

Met getuigenissen en logo’s van klanten waarvoor je werkt(e), toon je de bezoekers dat je goed bent in wat je doet. Overtuig je klanten om een bepaalde actie te ondernemen door enkele praktische, goede redenen aan te halen. Zo genereer je bijvoorbeeld meer inschrijvingen op je nieuwsbrief en kan je potentiële klanten gerichter bereiken.

Executive Summary

Met dezee efficiënte copywriting tips kan je je homepage verbeteren.
Je homepage is de meest gelezen pagina van je website en moet je dus optimaliseren.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *