Content marketing: een voorrecht voor grotere bedrijven?

content marketing

Het lijkt niet meer dan logisch: marketeers van grote bedrijven beschikken over grotere budgeten voor content marketing en zetten hier dus massaal meer op in dan B2B-marketeers die voor kleinere ondernemingen opereren. Toch ervaren die kleinere spelers dat niet meteen als een nadeel. En daar blijkt naast efficiëntie ook strategie een rol in te spelen.

Klein maar efficiënt

Ondanks de budgettaire concurrentie vinden B2B-marketeers zichzelf een pak efficiënter dan hun ‘grotere’ collega’s die vaak verstrikt zitten in ingewikkelde en complexere content marketing processen over verschillende divisies en productlijnen heen.

Lead generatie versus merkbekendheid

Daarnaast focussen B2B-marketeers van smallere firma’s zich vooral op leads genereren, terwijl de prioriteit bij de grotere bedrijven op naambekendheid (brand awareness) ligt. Pas daarna komen doelen als engagement, sales en lead generatie.

Door de focus meer bij lead generatie te leggen, verschuift het aandachtspunt voor B2B-marketeers vooral naar intent marketing.

Click to tweet!

De meeste budgeten bij grotere firma’s gaan dan ook naar betalende campagnes als events, video’s, case studies en sociale media.

Door de focus meer bij lead generatie te leggen, verschuift het aandachtspunt voor B2B-marketeers vooral naar intent marketing of contact advertising. Content marketing, dat zich richt op thought leadership, gaat zo meer aan hen voorbij. Een gat dat door de grote bedrijven gretig wordt opgevuld.

Budget versus strategie

Content marketing is dus effectief gemakkelijker voor grotere firma’s, die daar dan ook massaal op blijven inzetten en over voldoende financiële middelen beschikken om dit te doen. Al heeft dit dus niet uitsluitend met budgetten te maken, maar ook met strategische keuzes.

Executive Summary

Denk eerst goed na over je doelstelling: leadgeneratie, merkbekendheid of engagement. Op basis van die keuze kan je dan opteren voor content marketing of intent marketing. De omvang je budget speelt hierbij minder een rol.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *